Chelsea umutlu

Güncelleme Tarihi:

Chelsea umutlu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kupa Galipleri'nin son şampiyonu, İngiltere'deki yarı final ilk maçında Mallorca karşısında 1-1'lik beraberliği zor kurtarsa da bu sezon Avrupa Kupaları'nda unvanını koruma şansını sürdüren tek takım.

Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda son şampiyon Chelsea (İngiltere) evindeki yarı final ilk maçında İspanyol ekibi Real Mallorca karşısında yenilgiden kurtulup sahadan 1-1'lik skorla ayrılarak, bu sezon Avrupa Kupaları'nda yeniden şampiyonluk şansını sürdüren tek takım oldu. Londra'daki maçta 31. dakikada Daniel Garcia'nın golüyle Mallorca devreyi önde kapadı.

Ancak bir çok gol pozisyonu yakalayan Chelsea 50. dakikada Tore Andre Flo ile beraberliği yakalayıp, final umudunu rövanş maçına taşıdı. Kupadaki diğer yarı finalde ise Lazio (İtalya), Lokomotiv Moskova (Rusya) deplasmanından 1-1'lik beraberlikle dönüp, rövanş öncesi avantaj yakaladı. 61. dakikada Dzhanashia'nın golüyle yenik duruma düşen Lazio 77'te Boksiç ile beraberliği yakaladı.

Bu sezon 3 kupada yarı finallerde mücadele eden 4 İtalyan takımı da final için büyük avantaja sahip. UEFA Kupası'nda Parma, A.Madrid'i 3-1 yenip, Bologna'da Fransa'da Marsilya ile golsüz berabere kalıp avantaj yakalarken, Şampiyonlar Ligi'nde Juventus, M.United ile deplasmanda 1-1 berabere kalıp final şansını sürdürdü.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!