Chelsea direkten döndü

Güncelleme Tarihi:

Chelsea direkten döndü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2010 00:00

Güçlü rakibinin pozisyonlarını biraz da şansıyla savuşturan Portsmouth, 55. dakikada penaltı kaçırarak fırsat tepti. Drogba, 4 dakika sonra yine direkten ağlara giden frikikle cezayı kesti.

Haberin Devamı

İNGİLTERE FEDERASYON KUPASI CHELSE'NİN - Foto Galeri

CHELSEA ve Portsmouth, dün Wembley’de karşılaşırken, iki takım adına da futboldan çok Dickens’ın ünlü romanı “Büyük Umutlar” adlı bir “mücadelenin” tanığı oluyorduk. Charles Dickens’ın doğduğu şehir olan Portsmouth’un futbolcuları, bir Dickens romanına başrollük yapıyordu adeta. Bir tarafta küme düşenler, diğer tarafta para içinde yüzüp bu yılı şampiyon kapatan Maviler.

Sınıf mücadelesi

Tipik bir sınıf mücadelesi olan maçın ilk yarısında, 5 Chelsea topunun direkten döneceğini hiçbir yazar hayal edemezdi. Ama efsunlu Wembley bunu başardı ve Chelsea, 0-0 biten ilk yarının sonunda “bu mücadele tarihe kalır” maddesini imzalayıp Portsmouth’la birlikte tünele gitti. Portsmouth için o tünelin ucunda ufak da olsa bir ışık vardı, evet. Hele ki tarihe bakınca, bazen “güçsüz”lerin de kazanabileceği yazılıydı.

Ballack’ın ahı tuttu

Ve o fırsat da 55. dakikada geldi Portsmouth’un avucuna. Ama topun başına geçen Boateng’e, ilk yarıda çok kötü sakatlayıp Dünya Kupası’na gidememe ihtimali yaşattığı Ballack’ın ahı tuttu. Cech’ten dönen bu kötü penaltıdan 4 dakika sonra da, ilk yarıda bıkkınlıkla direği tokatlayan Drogba’nın frikik golü geldi. Yine direğe çarpan top bu kez bu romanın gerçek adını yazıyordu; “Atamayana Atarlar.”

Kazanan zenginler

59’daki golden sonra önce Chelsea sonra Portsmouth gole çok kez yaklaştı, Lampard’la Maviler penaltıyı auta attı ve skor değişmedi. Çünkü tarih mührünü vurmuştu çoktan. Ve bu mücadelede kazanan yine ufak bir farkla zenginler oldu. Portsmouth, hüsran dolu geçen sezonu bu kupayla kapatabilseydi, küme düşüp FA Cup’ı alan ilk takım olacaktı. Ama ilki gerçekleştiren Chelsea oldu ve tarihinin ilk dublesini yapıp ligden sonra kupayı da kazandı bu sene.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!