Ceylanlar bu sezon "sarardı"

Güncelleme Tarihi:

Ceylanlar bu sezon sarardı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2014 13:10

PTT 1. Lig ekiplerinden Şanlıurfaspor, sezonun en çok sarı kart gören takımı oldu.

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Federasyonu verilerinden derlenen bilgiye göre, lig süresince en fazla teknik direktör değiştiren iki takımdan biri olan Güneydoğu temsilcisi, sezona Raşit Çetiner'le başladı. Ardından Ömer Can Göksu ve Reha Kapsal'la yoluna devam eden "Ceylanlar", son olarak takımı Hüseyin Dağ'a emanet etti. Ligde 12 galibiyet, 8 beraberlik ve 14 mağlubiyet alan sarı yeşil ekip, sezonu 45 puanla 11. sırada tamamladı.

Kendi evinde 17, deplasmanda 28 puan toplayan Şanlıurfaspor, gösterdiği performansla ligin en fazla deplasmanda puan alan 4 ekibinden biri oldu. Sarı-yeşilli takımın kalecisi Fevzi Elmas, 36 maçın 34'ünde sahadaki yerini alarak takımın en fazla süre alan oyuncusu olmayı başardı.

Goller yabancılardan

Lig boyunca rakip fileleri 46 kez havalandıran Güneydoğu temsilcisinde en fazla gol ise yabancı oyunculardan geldi. Sakatlığı nedeniyle sadece 23 maçta forma giyen Ganalı Emanuel Banahane, attığı 9 golle takımının en golcü ismi oldu.

Haberin Devamı

"Ceylanlar" sarardı

Şanlıurfaspor, 105 sarı kartla sezonun en fazla sarı kart gören takımı oldu. Güneydoğu ekibindeki futbolcular, hakemlerden maç başı ortalama 3 sarı kart aldı. Defans oyuncusu Onur Akbay, lig süresince 13 sarı kart gördü. Şanlıurfaspor'da 6 maçta forma giyen İzzet Canlıka ise sezonu sarı kart görmeden tamamlamayı başardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!