Ceyhan'ın mahkemelik parklarına Büyükşehir onarımı

Güncelleme Tarihi:

Ceyhanın mahkemelik parklarına Büyükşehir onarımı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2016 11:43

Ceyhan'ın mahkemelik parklarına Büyükşehir onarımı

Haberin Devamı

ADANA Büyükşehir Belediyesi, Ceyhan İlçesi'nde yasal sürecin ardından sorumluluğunu üstlendiği 4 parkta bakım, onarım, yenileme ve peyzaj çalışması başlattı. Çalışmalar, mahkeme kararıyla, Ceyhan Belediyesi'nden Adana Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen Büyük Atatürk Parkı, Rauf Denktaş Parkı, Türkiye Azerbaycan Kardeşlik Parkı ve Sarımazı Tekeli Parkı'nda yürütülüyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi 1. Bölge Koordinasyon Şube Müdürlüğü Park ve Bahçeler Birimi Sorumlusu Serkan Can, iki yıldır bakımsız olan parkların kısa sürede halkın hizmetine sunulacağını söyledi. Can "Budama, havuz temizliği, peyzaj yapılıyor, bankların, çöp kutularının ve konteynerlerin yerleştirilmesi tamamlanıyor. 4 büyük parkın hizmete hazır hale gelmesi 2 ay içinde tamamlanacak. Parklar, hizmete açıldığı günkü görünümlerine kavuşacak" dedi.

1. Bölge Koordinasyon Şube Müdürü Habip Kılıç da basın mensuplarına parkların mevcut durumu ve yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Türkiye Azerbaycan Kardeşlik Parkı'nda gazetecilerle bir araya gelen Kılıç, yasal süreci anlattı. Kılıç "Ceyhan Belediyesi iki yıl boyunca parklarla ilgilenmedi, bakım ve onarım gerçekleştirmedi. Şu anda parklarda yetki ve sorumluluk bizde. İki ay sonra basın mensuplarımız parklardaki değişikliği görebilir, belgeleyebilir" diye konuştu.

YASAL SÜREÇTE NE OLDU?

Halkın kullanımına açık ve 10 dönümden büyük olduğu için yasal mevzuat gereği Büyükşehir Belediyesi'ne devri gereken Ceyhan'daki 4 parkın durumu yargıya taşınmıştı. Adana 1. İdare Mahkemesi'nin parkların Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesi yönündeki 3 Temmuz 2015 tarihli kararı, fiili olarak 22 Temmuz 2016'da uygulanabilmiş, devir işlemi polis ve zabıta gözetiminde gerçekleşmişti.

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!