Çevre yolu Projesi’ni Başbakan Yıldırım yakından takip ediyor

Güncelleme Tarihi:

Çevre yolu Projesi’ni Başbakan Yıldırım yakından takip ediyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2018 14:37

Çevre yolu Projesi’ni Başbakan Yıldırım yakından takip ediyor

Haberin Devamı

Sinan HARMANCI/AMASYA,(DHA)- AMASYA’da 2007 yılında yapımına başlanan ve 11.3 kilometre uzunluğundaki Çevre yolu Projesi’nin 2018 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Amasya Valisi Osman Varol, “Bu konu Ankara’da bizzat Başbakanımız tarafından da çok dikkatli bir şekilde takip edilmekte. Kendisinin Türkiye’de yakınen takip ettiği en önemli projelerden bir tanesi” dedi.
Amasya Çevre Yolu Projesi’nin 2018 yılı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Amasya Valisi Osman Varol, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Ak parti Amasya İl Başkanı Mehmet Ünek, Karayolları 72. Şube Şefi Nuh Atik ve İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hamdi Yanık, çevre yolu çalışmaların devam ettiği güzergahlarda incelemelerde bulunarak müteahhit firma yetkililerinden bilgiler aldı.

Amasya’nın temel sorunlarından birisi olan ve Karayolları Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan çevre yolu Projesi’nin bitmesiyle birlikte Suluova-Amasya yolundan ayrılıp, Amasya’nın güney batısından Amasya-Turhal yoluna bağlanacak. 11.3 kilometre uzunluğundaki çevre yolu projesinin bünyesinde 720 metre ve 370 metre uzunluğunda iki ayrı çift tüp tünel, 4 ayrı viyadük, 3 adet köprülü kavşak, 3 hemzemin kavşak ve onlarca sanat yapısı bulunuyor. Amasya çevre yolu projesi ile şehir geçişinde tıkanan mahalli ve transit trafik rahatlayacak. Şehir geçişinde yaklaşık yarım saat süren 13.5 kilometrelik mesafe 2 kilometre kısalacak. Beraber seyahat süresi yaklaşık 7-8 dakika civarında olacak. Bu sebeple Trafik güvenliği ve konforu artacak, Akaryakıt, bakım-onarım maliyetleri, egzoz gazı salınımı azalacak ve zamandan tasarruf sağlanacak.
Amasya Valisi Osman Varol, "Türkiye’de gerçekleştirilmekte olan en büyük kamu altyapı yatırımlarından bir tanesi olan çevre yolu inşaatımızı birlikte başından sonuna kadar, metre metre gezdik, inceledik. Çalışma çok verimli ve etkin bir şekilde devam ediyor. Şuan fiziksel bir problem görünmüyor. Hem Karayolları teşkilatımızın hem de müteahhit firmanın bizlere baştan verdiği takvime bağlı kalınacağı, şuan bugün yine ifade edildi. Bu konu Ankara’da bizzat Başbakanımız tarafından da çok dikkatli bir şekilde takip edilmekte. Kendisinin Türkiye’de yakınen takip ettiği en önemli projelerden bir tanesi, başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Bakanlarımız ve burada ilinde çok ciddi bir enerji ile bu konuya destek olması ile Karayolları ve Müteahhit firmanın özverili çalışmaları ve büyük gayreti ile projemiz çok sağlıklı bir şekilde yürüyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!