Cevap veriyorum

Pakize SUDA
Haberin Devamı

Sevgili Burcu Demirhan,

Stresini atmana yardımcı olduğuma çok sevindim. Yaptığım iş amacına ulaşmış demek ki.

Albüm çıkarma isteğine gelince... Vazgeç güzelim. Sen ayrıcalıklı ol. Parmakla göstersinler seni. ‘‘Bak bu kızın albümü yok’’ desinler. Gözünü seveyim.

Zaten albüm çıkarsan ne olacak; hiç şansın yok. Zira yanlış yoldasın. Müzisyen olmak için müzik okuluna gitmek nereden aklına geldi? Biçki dikiş kursu yok muydu gidecek? Şarkılarına ve sesine bayıldığımız ünlülerin nereden geldiklerini araştırırsan ne demek istediğimi anlarsın. Araştırmaların sırasında karşına müziğin okulundan mezun olmuş iki kişiden fazlası çıkarsa beni de haberdar et.

Öptük canım.

***

Sayın Av. Hasan Akbay Beyefendi,

Hayranlığınızın yıllardır sürüyor olması benim için ne şeref.

Radyodaki telefon bağlantısını tabii ki hatırlıyorum. Davetim hala geçerli. Sahne almaya başladığımda eşinizle birlikte davetime icabet edersenizbeni onurlandırırsınız.

Gördüğünüz gibi bana bir haller oldu. Kibarlıktan kırılıyorum. İnsanların ayna gibi oldukları doğruymuş meğer. Diyeceğim, bu kibarlık sizin kibarlığınız.

Hakkımdaki güzel duygu ve düşünceleriniz bir yana onları ifade edişinizdeki ustalık ve üslubunuz çok etkileyici. Siz iyi bir avukatsınız belli.

Beni sevmeye devam etmeniz temennisiyle...

Hanımefendiye selamlar.

***

Sayın OTACI yetkilileri,

‘‘Zayıf ve tok’’ başlıklı yazıma istinaden tavsiye ettiğiniz ürünlerinizi denedim. Evet, tok tutuyor, terkibi nedeniyle de şişmanlatmıyor. Üstelik hepsi olabilecek azami lezzette. Bunlara bir itirazım yok. Ama benim gözüm, gönlüm hala aç. Yüzümden beğendili kebap yemiş insanların mutluluğu okunmuyor.

Ama siz bana bakmayın arkadaşlar. Benim niyetim kötü. Bol salçalı bir bela arıyorum. Buna rağmen ürünlerinizi kullanmaya devam ediyorum. Yemeklerden önce. Hiç olmazsa üçüncü porsiyondan alıkoyuyorlar beni. Bu arada aynı yazıdan sonra nasıl zayıflayacaklarını bana soran okurlarıma da anlama özürlü olduklarından duyduğum üzüntüyü belirtmeliyim. Ayol kelin merhemi olsa başına sürecek. Daha ne diyeyim size?

***

Sayın Hamburglu ‘‘Avrupa Türkü’’,

Arkadaşlarınıza söyleyiniz, bir otuz sene daha uğraşsanız barda içki içerek Türkiye'yi kurtaramazsınız. Sakın bana ‘‘Ama Atatürk en önemli kararları rakı sofrasında alırdı.’’ demeyin. Zira yok böyle bir şey. Atatürk düşmanlarının uydurması bu.

Ayrıca sizden bir talepte bulunan oldu mu? Hani: ‘‘Rica etsek acaba vatanı bir kurtarabilir miydiniz?’’ gibi. Eminim olmamıştır. O halde oturun oturduğunuz yerde. Oralara yerleşip kendinizi kurtardığınız yeter. Kurtarma takıntısı mı var sizde?

Bana yönelttiğiniz ‘‘Ne olacak Türkiye'nin hali?’’ sorusuna gelince... Size talkını verip kendim salkımı yutacak değilim. Bu konuya hiç kafamı yormuyorum. Zira sırf bu iş için maaşlı adamlarımız var. Bütün Türk milleti bir olup 550 kişiye ihale ettik. Her ay tıkır tıkır maaşlarını ödüyoruz. Onlar da buna karşılık memleketin halini düşünüyorlar; düşünmekle de kalmayıp halden hale sürüklüyorlar.

Herkesin bir işi var. Birbirimizin alanına girersek ortalık yangın yerine döner. Nitekim zaman zaman dönmüyor da değil. Neden? Misal devletin çetelere, ordunun hükümete, mafyanın adalete burnunu sokmasından.

***

Konya'dan Sevgili Ebru Mut,

Bir aydır senden haber alamıyorum. Haliyle bugünkü ‘‘Cevap Veriyorum’’ köşesini alışılmadık biçimde sensiz kapatmak üzereydim ama içime sinmedi. Adın geçsin, namın yürüsün diye bu satırları kaleme alıyorum.

Ayrıca merak içindeyim. Konya ne alemde? Annen, arkadaşların, patronun? Beni endişelere gark etme. Acele yaz.

Mış muş...

Demirel ‘‘Bu memlekette herkese ekmek var’’ demiş.

Ekmek var da yanına katık yok.

En güvenli yolcu uçağı Boeing 737'ymiş.

Zira hiç uçmaz, pistte dururmuş.

Çiller Sivrihisar'daki Nasrettin Hoca şenliklerinde Nasrettin Hoca fıkrası anlatmış.

Yani tereciye tere satmış.

Recai Kutan FP il başkanları toplantısında hem ağlamış, hem ağlatmış.

İyi ki jiletle kendilerini doğramadılar.

Yılmaz plaj voleybolu maçı yapmış.

İki düşünüp bir vurmasından maç bitmek bilmemiştir.

Bodrum'da düzenlenecek olan karnavalın ‘‘Cin-tonik karnavalı’’ olması düşünülüyormuş.

‘‘Baldır bacak karnavalı’’ daha uygun olur kanaatindeyim.

Yazarın Tüm Yazıları