Cevap veriyorum

Murat Güzel

‘Şu anda Hatay Serinyol’da, Şırnak Hakkári’ye gitmek için aldığım keskin nişancılık eğitimlerinden başarıyla geçtiğim için bugün çarşı iznindeyim. Ve sizden nişanlım için bir iyilik isteyeceğim. Ona bir not iletmek istiyorum ve bu notu hayatı boyunca unutamayacağı bir anı olarak hatırlamasını istiyorum. Yanında ben olmasam da!..

‘121. Jandarma Er Eğitim Komutanlığı’nda yetiştirilen Jandarma Er Murat Güzel artık vatan ve aşkı Mehtap için canını vermeye hazır. Seni çoook seviyorum.’’

Duydun mu Mehtap! Adam hazır canını bile verecek kıvamdayken ne isteyeceksen iste! Kavuşup da aradan üç ay geçtikten sonra senin için çok geç olabilir.

* * *

Selda

‘Üşenmedim yazdım. Bakın biz kadınlar, erkeklerden sadece ne bekliyoruz...

Bizden güçlü olsun. Bizi korusun. Bize ihtiyacı olsun. Duyarlı olsun. Romantik olsun. Akıllı olsun. Zeki olsun. Ömür boyu bizimle olsun. Yaratıcı olsun. Hayal kursun. 40 yıl bir yastıkta kocayalım. Evde dursun. Başarılı olsun. Fazla çalışmasın. Bizle gezsin. Bakımlı olsun. Yakışıklı olsun. Kimseye bakmasın. Aktif olsun. Sosyal olsun. Sadece bizle yapsın. Bizi dinlesin. Bizi anlasın. Bizle konuşsun. Entel olsun. Bilgili olsun. Fazla okumasın. Estetik duygusu olsun. Güzelden anlasın. Sadece bizi güzel bulsun. Herkes kusurlu olsun. Şık olsun. Komik olsun. Fazla dikkat çekmesin. Güzel sevişsin (...)’

Yarıda kestim Selda’cım. Mecburen. Fakat hakikaten tamamına yer vermek isterdim. Kadın kısmı bu kadar güzel anlatılır... Ben de bir şey ekleyeyim. Bir mucize oldu karşımıza böyle bir erkek çıktı diyelim... Bir süre sonra ‘Abi yav adam öyle kusursuz ki insanı bunaltıyor’ deyip sıradan bir adama gideriz.

* * *

Belgin Stubbs

‘O Bir... O Bir Hava Parası’
başlıklı yazım üzerine Amerika’da bu işlerin nasıl yürüdüğüne dair bilgi içeren bir mail göndermiş Belgin Hanım. AB’ye gireceği söylenen ülkeme belki bir faydası olur diye durumu özetliyorum.

Kiracıdan alınan ve adına ‘depozit’ denen para, sözleşme başlangıcında kiracı ve ev sahibi adına bir bankaya yatırılıyor. Polisten alınan bir belge olmadan ikisi de parayı çekemiyor. Bu arada faiz de işlediğinden para bir yandan da büyüyor tabii.

Kiracı evi boşalttığında, eğer bir hasar varsa, ev sahibi o hasara yaptığı harcamaların faturasıyla bankaya gidiyor. Banka faturaların karşılığını ev sahibine, geri kalan parayı ise kiracıya ödüyor. Bu kadar basit ve adil.

Arslan Tüten isimli okurumsa, Brüksel’deki durumu anlatmış. Orada ev sahibinin garantisi kiracının bir bankadan aldığı teminat mektubu; kiracının garantisi ise ekspertiz belgesiymiş.

* * *

Barış Balcıoğlu

‘Bayağı bir gecikmeli olarak, arkadaşlarımdan ve annemden daha önce hakkınızda olumlu yorumlar duymuş olmama rağmen, işte gecikerek yazılarınızı okumaya başladım. Bir iki aydır en sevdiğim üç yazardan birisi oldunuz. Ama birisinin yazılarını çok sevince, kişiliğinin de iyi olması beklentisi oluşuyordu ve bir gün hakkınızda beni üzecek bir şey duymaktan korktuğum için size sempatimi ifade etmeye çekiniyordum.’

En iyisi kimseden duymadan ben sana ne olduğumu anlatayım. Gerçi insan en az kendini tanırmış ama ben hiç olmazsa ‘En kötü huyum iyi kalpli oluşumdur’ diyenlerden değilim, onu biliyorum. Yani söyleyeceklerim gerçeğe en yakın olacaktır, inan.

Pakize Suda’nın gözüyle Pakize Suda, kavgacı, hatta saldırgan, her zaman, her şartta, her yerde odak noktası olmak isteyen, paranoya derecesinde kimseye güvenmeyen, bu yüzden kimseyle tam anlamıyla dost olamayan biridir.

Hálá sevecek misin bakalım yazılarımı.

Fakat az rastlanır meziyetlerim de var tabii. Övünmek gibi olmasın diye saymıyorum.

MIŞ-MUŞ

Baykal-Sarıgül kavgası büyüyormuş.

E, hükümetle bir kavgaları olmayınca açığı kendi aralarında kapatıyorlar.

Gülben Ergen, ‘5 ay sonra hamileyim’ demiş.

Demek bu işte de rezervasyona başlandı.

Türk erkeğinin sperm sayısı 70 milyondan 20 milyona inmiş.

Allah beterinden saklasın ki Türk erkeği için bu penis boyundaki iniştir.
Yazarın Tüm Yazıları