Çetinkaya: Aladağ'ın yol sorunu yaşamı felç ediyor

Güncelleme Tarihi:

Çetinkaya: Aladağın yol sorunu yaşamı felç ediyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2018 17:04

Çetinkaya: Aladağ'ın yol sorunu yaşamı felç ediyor

Haberin Devamı


ADANA,(DHA)- CHP Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Ulaş Çetinkaya, Aladağ ilçesinde mahalle yollarının yaşamı olumsuz yönde etkilediğini söyledi.
Ulaş Çetinkaya, 12 kişinin öldüğü Aladağ'da yaşanan yangının pek çok nedeni olduğunu ancak belediye ile ilgili olan belki de en önemli sorunun Büyükşehir Yasası ile mahalle olan köylerin yolları olduğuna dikkat çekti. Hayatını kaybeden çocukların mahalleleri Köprücük ve Kışlak'ta hem Aladağ ilçe hem de Kozan ilçe arasındaki yollarının içler acısı halinin, bölgede yaşayan insanların eğitim, sağlık ve hatta işsizlik sorunlarına etki ettiğini belirten Çetinkaya, "Bu mahallelerde yol, toplu ulaşım bazılarında da elektrik su sorunları halkın en temel ihtiyaçlarını karşılamaya engel olmaktadır. İlçede okuyan çocuklar hafta sonları bile çoğu zaman evlerine gidemezken, hastalanan birinin ilçeye doktora gidebilmesi için ya varsa birinin aracını kullanması ya da 200-250 liraya minibüs kiralaması gerekiyor" dedi.
Acil bir hastalık-doğum olduğunda ise imkanı olmayanların hastaneye gidememenin acısını yaşadığını ifade eden Çetinkaya, "Yollar baraja kadar yapılmışken barajdan sonraki mahallelerin yolları yapılmamıştı. Geçen yıl Büyükşehir tarafından Kışlak mahallesinin yolları kısmen yapıldıysa da Köprücük'ün yolları yoktu. Sosyal Haklar Derneği ve ailelerin başvurusu ve bizim takibimizle Köprücük yolları da yapılmaya başlandı ve yol yapım çalışmaları devam ediyor. Yolların baraja kadar tamamlanması ve benzeri durumdaki mahallelerin  yollarının yapılması başka faciaların yaşanmaması için zorunludur ve belediyenin temel görevidir.  Barajın hemen üzerindeki Köprücük Urganağzı mahallesinin elektrik ve suyu ise hiç yoktur. Dariçukuru mahallesinde ise kışın uzun süreli elektrik kesintileri yaşanabilmektedir. Başta Köprücük ve Kışlak mahalleleri  olmak üzere benzeri durumdaki tüm bölge için yolların tamamlanması, belediye tarafından toplu ulaşımın sağlanması, çöplerin toplanması ve belirtilen mahallelerin elektrik-su sorunlarının çözülmesi acilen sağlanmalıdır"diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!