Cesur yürek

Güncelleme Tarihi:

Cesur yürek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 1997 00:00

Devrim SAĞIROĞLU
Haberin Devamı

Yıl 1973.. Glasgow Rangers, Avrupa Kupa Galipleri Kupasında Ankaragücü'yle eşleşmiş..

İskoç ekibiyle ilgili bilgi toplarken, İngiliz sefaretinde çalışanlardan birinin oğlu 9 yaşındaki Jonathan'ın, bir Glasgow Rangers fanatiği olduğunu öğreniyoruz. Randevu alıyor, röportaja gidiyoruz.

Kapıda bizi, sefarette üst düzey görevlisi Mr.Hardy Blair karşılıyor. Blair, Türkçeyi çoğumuzdan daha iyi konuşan, tam bir İngiliz centilmeni.. Bizi, çocuğun yanına götürüyor. Jonathan'ın odası gerçekten, inanılmaz bir Rangers fanatiğinin duygularını yansıtıyor. Duvarlar, takımın renkleri mavi-beyaza boyanmış. Odada, Rangers maçlarından çeşitli fotoğraflar, flamalar, kulübün anahtarlığı, yazılar, futbolcuların tek tek resimleri var. Engin Cenkçi fotoğraf çekerken, Hardy Blair bizden bir ricada bulunuyor. ‘‘Aman, aile fotoğrafı çekmeyin. Çocuk tek başına olsun !'' Bu ricaya anlam verememekle birlikte, Blair'i kırmıyoruz.

Röportaj gazetede yayınlandıktan sonra, İskoç basınına konu oluyor. Bir İngiliz çocuğunun Rangers hayranlığını dile getiren gazeteler, olaya spor sayfalarında geniş yer veriyor.

Glasgow Rangers takımı Ankara'ya gelince, Jonathan onuruna Marmara Otelinde bir gece düzenliyor. Tüm yöneticiler ve sporcuların katıldığı gecede, küçük fanatiğe, futbolcuların tek tek imzaladığı bir futbol topu armağan ediliyor.

Biz, röportajımızın bu denli ses getirmesine seviniyor, biraz da böbürleniyoruz. Ne var ki, yalnız çektirilen fotoğrafı ve çocuğun böylesine onore edilmesini anlamakta zorlanıyoruz.. Taa ki, Braveheart (Cesur Yürek) filmini seyredene dek..

Mel Gibson'un İngilizlere başkaldıran İskoç halk kahramanı William Wallace rolünde inanılmaz bir kompozisyon çizdiği film, küçüğün neden bu denli itibar gördüğünü, fotoğrafın niçin tek başına çekildiğini, bize çarpıcı şekilde anlatıyor.

Şimdi Trabzonsporla birlikte, William Wallace'ın ülkesindeyiz.. Bordo-mavililer, Ünal, Ogün, Tolunay, Hami, Abdullah ve diğer futbolcularıyla, Dundee United'ten üstün bir takım.. UEFA Kupasında tur atlamaya rakibinden daha yakın.. Ama, ‘‘Cesur Yürek''in torunlarıyla mücadele ettiğini hiçbir zaman unutmamak kaydıyla !

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!