Çeşmeli turizmciler, sorunlarını Turizm Bakanı'na aktardı

Güncelleme Tarihi:

Çeşmeli turizmciler, sorunlarını Turizm Bakanına aktardı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2018 12:23

Çeşmeli turizmciler, sorunlarını Turizm Bakanı'na aktardı

Haberin Devamı

İZMİR'in Çeşme ilçesinden bir grup turizmci, Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'u makamında ziyaret ederek sorunlarını ve isteklerini aktardı.

Çeşme Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir, Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Korkut Denizeri, ÇEŞTOB Başkan yardımcıları Gökçe Kesikçiler Buğday ve Orhan Belge, ÇEŞTOB Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Eryaman, Halil Yeni ve Fehmi Mert Gönül, geçen çarşamba günü, Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'u makamında ziyaret etti. Bakan Ersoy'a yeni görevinde başarılar dileyen turizmciler, istek ve sorunlarını detaylı olarak anlatan bir kitapçık verdi. Turizmciler, 'Turizm İşletme Belgeli' tesislerin tek Bakanlık üzerinden denetlenmesi yönündeki taleplerini de iletti. Turizmciler, turizm bölgelerindeki altyapı sorununun devlet tarafından takip edilmesini ve desteklenmesini istedi. Turizmciler, yaz sezonu öncesinde Alaçatı Turizm Derneği ve dernek üyesi işletmelerin '75 desibel deklarasyonu' hakkında da bilgi verdi. Bakan Ersoy, konudan haberdar olduğunu belirterek, bu konudaki taleplerini proje haline getirip sunmalarını istedi. Ersoy, projede otel ve restoranlar kadar gece kulüplerinin de menfaatini koruyarak ortak karar alınması konusunun altını çizdi. Ziyaret sırasında Bakan Ersoy'a, Alaçatı köy içi için korumacı turizm projesi de anlatılarak, Alaçatı'nın yaşam kültürüne, tarihine, lezzetlerine ve değerlerine sahip çıkan, yerel üretici ve yerel esnafı destekleyen, İşletme karması ve alan yönetimi hakkındaki düşünceler aktarıldı.

YASAKLANAN SİTELERİN AÇILMASINI İSTEDİLER

Çeşme ve Alaçatı'daki butik ve küçük otellerin, rezervasyonlarını Booking.com üzerinden aldığını belirten turizmciler, dünyanın 165 ülkesinde online hizmet veren bu rezervasyon kanalının açılması için destek istediklerini ifade etti. Dünyada kullanılan Türkiye'de yasaklanan Uber, wikipedia, imgur gibi sitelerin de açılması yönündeki düşünceler aktarıldı. Çeşmeli turizmciler, Çeşme ekonomisine ciddi katkı sağlayan festivaller için de maddi ve manevi destek beklediklerini Bakan Ersoy'a iletti. Ancak Bakan Ersoy'un, maddi destek beklentisine girilmemesini istediği belirtildi.

Ziyarette ulusal ve uluslararası fuarlar konusundaki ortak istişarede de bulunularak, büyük fuarlara kapsamlı ve iddialı katılmak gerektiği, her fuara katılmak yerine daha çok butik ve tanıtımların yapılması konusunda ortak görüş mutabakatına varıldı. Personel sıkıntısıyla ilgili önerilerini de sunan turizmciler, Turizm Meslek Liselerinin çoğaltılması, turizm fakülteleri ve yüksekokulları dahil, tüm stajın asgari 3 aya çıkarılması için YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığı'yla işbirliği yapılmasını konusundaki taleplerini Bakan Ersoy'a iletti.

ÇEŞME'YE DAVET

Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Alaçatı ve Çeşme ile ilgili daha detaylı turizm projeleri üzerinde çalışmalarını, Çeşmeli turizmcilerden istedi. Çeşmeli turizmciler de, ilçenin turizm değerlerini ve sorunlarını konuşmak üzere Bakan Ersoy'u Çeşme'ye davet etti. Turizm Bakanı Ersoy, sezon içinde bu görüşmenin gerçekleşebileceğini söyledi.

Güneş ATAGÖZ/ÇEŞME (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!