Çeşme yerli turist bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Çeşme yerli turist bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2017 10:52

TÜRKİYE'nin güçlü bir ülke olduğunu belirten Çeşme Ontur Otel'in Genel Müdürü Gökçe Kesikciler Buğday, yaz aylarının yaklaşılmasıyla birlikte verimli bir sezon yaşayacaklarına inandıklarını belirtti.

Haberin Devamı

 İç pazarın son derece hareketli olacağını söyleyen Buğday, “Ülkemizde yaşanan terör olayları sonrasında devam eden ülkemizin gösterdiği istikrar sayesinde turizmin etkileneceğine inanmıyorum. İç pazar hareketliliğe ile Çeşme yine yüzde 90'larda seyreden bir doluluğu yakalayacaktır" dedi.
Yaz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte Türkiye'nin gözde tatil cenneti olan Çeşme'de rezervasyonlar şimdiden başladı. Geçtiğimiz yıl kötü bir sezon geçiren turizm sektörü bu sene umutlu. Ontur Otel'in Genel Müdürü Gökçe Kesikçiler Buğday, “Rezervasyonlar hızlı bir şekilde başladı. Deniz, kum ve güneşi ile tatilcileri ağırlayan Çeşme'ye bu sene yabancı turistten daha çok yerli turistin geleceğini düşünüyorum. İç pazar oldukça hareketli. Çünkü insanların morale ve motivasyona ihtiyaçları var. İç pazardaki hareketliliğimiz devam edecektir diye düşünüyorum. Dış pazarda da bu sene ümit ediyorum ki Ruslar yoğunlukla gelecekler" dedi.

Haberin Devamı


"AVRUPALILAR DA TÜRKİYE'YE GERİ DÖNECEKLER"
Rus turistlerin ve iç pazarın hareketliliğinin yanı sıra Avrupalı turistlerinde tatil olarak yavaş yavaş Türkiye'ye geri döneceklerine inandıklarını belirten Buğday, “Diğer taraftan da arzumuz tabiî ki de Avrupalı turistleri de daha yoğun görebilmek, onlarda mutlaka yavaş yavaş geri döneceklerdir. 2018 sezonu ise ümit ediyorum, Dünya Geneli Barışa kavuşursa, çok daha iyi geçer. Bizlerde turizm sektörünün temsilcileri olarak umuyorum ki eski günlerimize geri döneriz" dedi.  


TÜRKİYE TURİZM VE OTELCİLİKTE İLK BEŞTE
Türkiye'nin turizm ve otelcilikte gösterdiği kalite ile müşteri memnuniyetinin dünya sıralamasında ilk beşe girdiğini söyleyen Buğday, “Yurt dışındaki otellerde yediğimiz yemeğin özelliklerinden tutun da çeşitliliğine, otellerimizin hizmet kalitesine ve servisine, otellerdeki personelimizden ve bunun gibi birçok konuda ülkemiz gerçekten bambaşka. Bu abartılı bir söylem değil. Türkiye turizm ve otelcilik alanında gerçekten çok ilerledi. Dünyanın ilk 3'ünde ya da 5'indeyiz diyebileceğim bir klasmandaydık. Ancak ülke olarak son 1-2 yıldır yaşanan tatsız hadiseler bugün tüm dünya da yaşanıyor" dedi.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!