Çeşme, etkinlikleriyle de ses getirecek

Güncelleme Tarihi:

Çeşme, etkinlikleriyle de ses getirecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2017 15:17

Çeşme, etkinlikleriyle de ses getirecek

Haberin Devamı

İZMİR'in turizmde gözde ilçesi Çeşme, bu yaz da Amfitiyatro'daki etkinliklerle sıcak yaz gecelerinde keyifli dakikalar yaşatacak.

James Brown, Sting, Pink Martini , Paco De Lucia, Bryan Adams,Julia İglesias gibi dünyaca ünlü starların konser verdiği ve Türkiye'nin en önemli konser alanlarından biri olan Çeşme Amfitiyatro, bu yaz birbirinden değerli sanatçıları ağırlamaya devam ediyor. Bu yaz Çeşme Amfitiyatro'nun ağırlayacağı sanatçılar arasında, Mazhar-Fuat-Özkan (MFÖ), Sertap Erener, Ata Demirer, Yılmaz Erdoğan, Sıla, Deniz Seki, Sibel Can, Neşe Karaböcek, Semiha Yankı dikkat çekici isimler olarak öne çıkarken, dünyaca tanınan Anadolu Ateşi de 15. Yıl Özel Gösterimi ile sahne alacak.

Çeşme Amfitiyatro'daki Temmuz ve Ağustos ayı programı şu şekilde gerçekleşecek; 14 Temmuz "Sertap'ın Oda Müziği", 15 Temmuz "Maşa ile Koca Ayı", 21 Temmuz "Ata Demirer Gazinosu", 23 Temmuz "Yaz Gazinosu", 28 Temmuz "MFÖ", 4 Ağustos "Sıla, Haybeden Şarkılar", 5 Ağustos "Yaşamaya Dair", 7 Ağustos "Hayvanat Bahçesi Müzikali", 7 Ağustos "Notre Dame Quasimodo Müzikali", 11 Ağustos "Sibel Can", 18 Ağustos "Yılmaz Erdoğan, Münakaşa", 19 Ağustos "Anadolu Ateşi 15. Yıl Özel Gösterimi", 25 Ağustos "Deniz Seki".

SERTAB ERENER VE ATA DEMİRER ÇEŞME'DE

Güçlü sesi ve göz dolduran performansıyla "Sertab'ın Oda Müziği" projesi ile Çeşme'de sevenlerinin karşısına 14 Temmuz'da çıkacak olan Sertab Erener'in ardından da 21 Temmuz'da Ata Demirer, "Ata Demirer Gazinosu" adlı gösterisi ile sahne alacak. Demirer, gösterisinde  hem stand-up yapacak, hem de 'tek kişilik gazino' ile sevenleri ile buluşacak. Türk Sanat Müziği'nden operaya, halk müziğinden pop ve arabeske kadar geniş bir repertuvara sahip  Demirer'e sahnede Taşkın Sabah yönetiminde bir orkestra ve zaman zaman dansçılar eşlik edecek. Seyircinin hasretle beklediği mizah dolu hikayeler de şarkı aralarında sahnede yerini alacak. Ata Demirer, kendine has üslubuyla bir yandan şakalarıyla seyirciye kahkahalar attırırken, bir yandan da şarkılarıyla,tiyatro sahnesine hoş bir seda getirecek.

"YAZ GAZİNOSU" ESKİ GÜNLERİ YAŞATACAK

23 Temmuz tarihinde ise Neşe Karaböcek, Semiha Yankı, İskender Doğan, Bilgen Bengü ve Ercan Turgut "Yaz Gazinosu" ile aynı sahnede yer alacak. Aynı sahnede birçok sesi dinlemek isteyenler, eski gazino eğlencelerini özleyenler ve gazino gecelerinin unutulmaz eğlencelerini daha önce yaşama fırsatı bulamayanlar için "Yaz Gazinosu" kaçırılmaz bir fırsat olacak. 60'lı, 70'li ve 80'li yıllarda eğlence kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olan, kalabalık kadrolu, müzik dolu, bol eğlenceli ve kimi zaman kederli müzik ziyafetiyle gazino geceleri, "Yaz Gazinosu" ile geri dönecek. Yaz Gazinosu'nda tam 6 dev isim, Panaroma Orkestrası eşliğinde sahneye çıkacak. Türk Sanat Müziği'nin duayeni Neşe Karaböcek 'in assolistliğini yapacağı kadroda, Türk popunun en önemli ve unutulmaz yorumcuları Semiha Yankı, İskender Doğan, Funda ve Bilgen Bengü sahne alırken söyleyeceği arabesk şarkılarıyla Ercan Turgut da bu kadroya dahil olacak. Tıpkı eskinin gazinoları gibi, "Yaz Gazinosu" da izleyenlere bütün gece boyu herkesin bildiği ve sevdiği şarkıları bu muhteşem seslerden dinleme ve gece boyu eğlenme fırsatı verecek.

MFÖ'DEN UNUTULMAYACAK KONSER

Türk pop ve rock müziğinin efsane grubu MFÖ, 28 Temmuz'da Çeşme Amfitiyatro sahnesinde sevenleriyle buluşacak. Mazhar Alanson, Fuat Güner ve Özkan Uğur'dan oluşan grup; Ele Güne Karşı, Bu Sabah Yağmur Var İstanbul'da, Güllerin İçinden, Benim Hala Umudum Var, Yalnızlık Ömür Boyu, Sarı Laleler, Hep Yaşın 19 gibi sayısız hit şarkıları ile konserlerinde üç kuşağı bir araya getiriyor.

SILA, HEYBEDE BİRİKENLERİ SESLENDİRECEK

Sıla'dan, "Heybeden Şarkılar" rüzgarı ise 4 Ağustos'ta Çeşme Amfitiyatro sahnesinde esecek. Türk pop müziğinin başarılı kadın vokallerinden Sıla Gencoğlu, hayranlarıyla Çeşme'de buluşmaya hazırlanıyor. 4 Ağustos'ta sahne alacak olan Sıla, kendi şarkılarının yanı sıra geçmişten bugüne heybesinde biriktirdiği efsane şarkılarla sevenlerine yine unutulmaz bir gece yaşatacak. Sıla, konseri ile ilgili bir mesaj da vererek, "Kariyer dokuz sene, konser iki saat. Seslendirmek isteyip vakit darlığından söylenmemiş onlarca şarkı var. Hem kendime ait şarkılar hem de bugüne kadar yorumlamak istediğim bir çok sürpriz eser. Yoruldum, gözlerine teslimim. Heybede birikmiş daha bir çok şarkı ile sizlerle buluşalım" dedi.

"NOTRE DAME - QUASİMODO MUSİCAL"İ İZ BIRAKACAK

Victor Hugo'nun ölümsüz eseri; "Notre Dame - Quasimodo Musical", Çeşme Amfitiyatro'da 7 Ağustos tarihinde sahnelenecek. Fransız İhtilali sonrası Fransa'nın karanlık günlerinden kesitler veren müzikal oyun, çirkin ve kambur Kilise zangocu Quasimodo ile Fransa'nın ruhani ve dini lideri Claude Frollo'nun, semtte yaşayan çingene Kızı Esmeralda'ya olan aşklarını konu alıyor. Zangoç ile Papaz'ın ruhlarında oluşan ikilemleri ve tepkileri romantik yaklaşımla ele alan danslarıyla göz dolduran,Türk oyuncuların yer aldığı Türkçe bir müzikal. Quasimodo; çirkinliğiyle alay eden halkın içine karışmaktan hiç hoşlanmayan, insanların söylediklerini bir alay veya lanet saymaya başlayan, insanlara duyduğu kin her gün büyüyen biridir. Bir gün Esmeralda ile tanışır ve ona aşık olur.

YILMAZ ERDOĞAN, "MÜNAŞAKA" İLE ÇEŞME'DE SAHNEYE ÇIKACAK

Yılmaz Erdoğan da, tek kişilik oyunu "Münaşaka" ile 18 Ağustos'ta Çeşme Amfitiyatro Sahnesi'nde seyircileriyle buluşacak. Dijital teknoloji ve sosyal medyaya dair güçlü tespitler sunan Yılmaz Erdoğan, bir yandan da kendisine dair merak edilen soruları yanıtlayarak seyircileri oldukça komik ve "hakiki" bir yolculuğa çıkaracak.

DENİZ SEKİ UNUTULMAZ BİR GECE YAŞATACAK

Geçtiğimiz günlerde cezaevinden tahliye olan Deniz Seki ise, 25 Ağustos'ta Çeşme Amfitiyatro'da sevenleriyle buluşacak. Her şarkısı hit olan ve müzik listelerinin üst sırasında yer alan Deniz Seki, uzun bir aradan sonra Çeşme Amfitiyatro'da sahne alacak. Merakla beklenen konseri için hummalı bir çalışma yürüten Deniz Seki müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatacak. Deniz Seki, konserinde geçmişten günümüze en sevilen şarkılarının dışında sahnede söylemekten hoşlandığı şarkıları da seslendirecek. Özel tasarlanmış sahnesinde görsel bir şölenle sevenleriyle buluşacak olan Deniz Seki unutulmaz bir geceye imza atacak.

Güneş ATAGÖZ / ÇEŞME (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!