Çeşme aşka çağırıyor

Güncelleme Tarihi:

Çeşme aşka çağırıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2016 16:42

Çeşme aşka çağırıyor

Haberin Devamı

Güneş ATAGÖZ/ÇEŞME (İzmir), (DHA) - İZMİR'in Çeşme ilçesinde yaşanmış bir aşk öyküsünden ilham alarak bu yıl ikincisini düzenlenen Aşk Festivali, canlı piyano performansı eşliğinde aşk şarkılarıyla başladı.
Çeşme Belediyesi'nin 9 Durak 9 Deneyim etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 2'nci Aşk Festivali'nde ilçenin balık restoranları ve gurme lezzetleriyle tanınmış duraklarından Dalyan'da konser, müzik ve şiir dinletileri ile başladı. Dans gösterilerinden, aşk sohbetlerine kadar birçok etkinliği içinde barındıran 2'nci Aşk Festivali kapsamında bugün saat 12.00'de ilk olarak Aşk Şarkıları sokak performansı yapıldı. Cem İdiz'in canlı piyano performansı eşliğinde, solist Elif İdiz aşk şarkıları ve şiirleri dinletisiyle Çeşmeliler'e duygusal anlar yaşattı. İzmir Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Süreyya Kilimci ile tiyatral eğlenceli gösteri izleyenlerin beğenisini topladı.
Yaşanmış bir hikayeden ilham alan Aşk Festivali, 1935-1980 yılları arasında yeni adıyla Dalyan olan Köste'de yaşamış olan sağır ve dilsiz bir gencin aşkından yola çıkılarak düzenlendi. Sakız Adası'nda yaşayan sevdiğine ulaşabilmek için tenekelerden kayık, çuvaldan uçurtmalar yaparak çeşitli yollarla Sakız Adası'na giden gencin öyküsünün çok etkileyici olduğunu belirten CHP'li Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ülkemizin içinde bulunduğu süreçten dolayı son günlerde hoşgörü, sevgi ve aşk gibi duygulara daha çok ihtiyacımız olduğunu söyledi.
İlki çok beğenilen Aşk Festivali'ni 2'nci kez düzenlemekten dolayı çok mutlu olduklarını kaydeden Dalgıç, kırmızı kalpli balonlarla Çeşme semalarını renklendirdi. Dalgıç, "Dans gösterisi, sokak performansları, şiir, sohbet ve konserler ile dolu dolu bir festival gerçekleştireceğiz, herkesi bu güzel etkinliği paylaşmaya, aşkı yaşamaya davet ediyorum" dedi.
Festival 23 Ekim Pazar günü, saat 10.30'da stantların açılışı, saat 13.00'da Aşk Şarkıları (Sokak Performansı) saat 15.00'de Kalbin Anahtarı: Aşkım Kapışmak ve Aynur Tartan'la Kavram Sohbetleri söyleşisiyle devam edecek. Saat 17.00'de İzmir Devlet Opera ve Bale baş dansçısı Dolun Doyran yönetiminde İZDOB dansçılarından vals gösterisinin ardından saat 17.30'da Aşk Şarkıları (Sokak Performansı) tekrar edilecek. Festival saat 19.00'da Muhittin Yıldız & Sunshine Band Orkestrası'nın konseriyle son bulacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!