Cengiz Göllü Eczacıbaşı'nda anıldı

Güncelleme Tarihi:

Cengiz Göllü Eczacıbaşında anıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2014 16:41

Eczacıbaşı Spor Kulübü, geçen hafta vefat eden Türk voleybolunun duayen isimlerinden, eski milli oyuncu ve antrenör Cengiz Göllü için anma töreni düzenledi.

Haberin Devamı

Eczacıbaşı'nda 21 yıl antrenörlük yapan ve birçok başarı kazanan merhum Göllü için Ayazağa'daki Eczacıbaşı Spor Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, Türk voleybolunun çok önemli bir değerini kaybettiğini belirterek, "Acımız çok büyük. Türk voleybolunda oyunculuğundan, antrenörlüğünden, idareciliğinden, koordinatörlüğünden ve daha sonra 2 ay öncesine kadar da sormak istediğimiz, danışmak istediğimiz konularda ondan yararlandık. Türk voleyboluna çok büyük emeği var" ifadelerini kullandı. Mutlugil, Cengiz Göllü'nün 56 yıllık tecrübesini bir kitaba aktardığını, Türk voleybolunda çok fazla tarihsel kaydın olmadığını kaydederek, bu kitabın kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ise Cengiz Göllü'nün Eczacıbaşı'na olan katkılarından bahsederek, "Cengiz Göllü tüm Eczacıbaşılılara örnek oldu. Bize olan mirası, spor tarihine geçen sayısız başarılardan, kupalardan çok öteye geçer" dedi.

Eczacıbaşı Spor Kulübü Başkanı Faruk Eczacıbaşı da Cengiz Göllü ile elde ettikleri başarıları anlatarak, "Eczacıbaşı'nın spor hikayesinin başında Cengiz ağabey vardı. 21 sezon Eczacıbaşı ile birlikte oldu. Bu süreçte erkeklerde 12 sezon Türkiye şampiyonluğumuz, kadınlarda 17 sezon arka arkaya şampiyonluğumuz oldu. Bu aslında Türkiye'nin, uluslararası voleybol tarihinin başlangıcıdır. Bugün Avrupa'nın en önemli voleybol temsilcilerinden biriyiz" ifadelerini kullandı.

Cengiz Göllü'nün eşi Hümeyra Göllü ve eski voleybolcu kızı Arzu Göllü de törende kısa birer konuşma yaptı. Daha sonra anma törenine katılanlar Cengiz Göllü ile ilgili anılarını anlattı.

Bu arada, Faruk Eczacıbaşı, Hümeyra Göllü'ye bir plaket verdi. Anma törenin başında Cengiz Göllü ile ilgili bir video yayınlandı.

Törene Cengiz Göllü'nün diğer kızı Emel Usul, eski Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, aile üyeleri, sevenleri, voleybol camiasından eski ve yeni oyuncular, antrenörler, menajerler ve yöneticiler katıldı. Törende Cengiz Göllü'nün kızları ve eşi zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!