Cengiz Elbeye uğurlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Cengiz Elbeye uğurlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2010 14:52

Beynindeki tümör nedeniyle bir süredir rahatsızlık çeken ve kaldırıldığı özel hastanede dün yaşamını yitiren Cengiz Elbeye'nin cenazesi, Antalya Muratpaşa Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından, defnedilmek üzere memleketi olan Antalya'nın Korkuteli ilçesine gönderildi.

Cengiz Elbeye için Muratpaşa Camisi'nde kılınan cenaze namazına ailesi, yakınları, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, AK Parti Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak, Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Cengiz Elbeye'nin Kırkpınar güreşlerindeki en önemli rakiplerinden Ahmet Taşçı, güreşçiler ve vatandaşlar katıldı.

Cenaze namazının ardından Elbeye'nin Türk bayrağına sarılı cenazesi, defnedilmek üzere Korkuteli'ne götürüldü.

Cenaze namazından önce gazetecilere açıklama yapan Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak, Cengiz Elbeye'nin ölümünün Türk güreşi için önemli bir kayıp olduğunu ifade etti. Bak, Elbeye'nin çok büyük bir güreşçi olduğunu belirterek, Elbeye'yi asla unutmayacaklarını ve onun adına turnuvalar düzenleyeceklerini söyledi.

Rakibi Ahmet Taşçı da Cengiz Elbeye ile çok defalar karşı karşıya geldiklerini anlatarak, Elbeye'nin iyi bir rakip ve dost olduğunu dile getirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!