Çek mağdurları zulüm çekiyor

ÇEK mağduru bir işadamı yazıyor:

Haberin Devamı

Ülkemiz ekonomisine mal ve hizmet üreten, vergi ve sosyal güvenlik primleriyle katki sağlayan vergi mükellefleriyiz. Kayıplarımız çok büyük. Bu yüzden çeklerimizi (borçlarımızı) ödeyemez hale geldik. İşlerimiz bozuldu, icralardan dolayı işyerlerimiz kapandı.
İnsanlık dışı, hukuk dışı hatta kanun dışı bir zulümle, hapis cezasıyla karşı karşıyayız.
Sonuçta, ticari bir alışveriş yapan bizlerin; çeklerimizi ödeyemediğimiz için, yaşam hakkından sonra en temel ve kutsal hakkımız olan özgürlüğümüz kısıtlanmakta, hapse atılmaktayız..
12 ay süren yasal boşluktan sonra 5941 sayılı yasa çıkarılmıştır. Bu yasada evrensel hukuka, AİHS’ye ve Anayasamıza (m.38) aykırıdır.
Adil bir yargılama yapılmadan kolayca hapis cezası verilmektedir..
Kim bizleri dolandırıcı ve suçlu telakki ediyor ise şiddetle reddediyoruz.
Hepimiz battık, borçuluyuz.
Fakat, asla adli bir suçlu değiliz!”

Haberin Devamı

Deniz Baykal gibi...

CHP, İsviçre’de gizli hesabı olduğu ileri sürülen Baykal’ın getirttiği belgeyle iddiaları çürüttüğünü anımsatarak Erdoğan’ın da benzer belge getirebileceğini belirtti. Kılıçdaroğlu “Bağırıp çağırmaya gerek yok. İsviçre’deki bankalardan ‘hesabı yok’ diye yazı alabilir” dedi.
Haksız mı?
? Anıl DEVRİM

Felsefe ve sosyoloji mezunlarının isteği

BİZLER dershanelerde rehber öğretmen olarak görev yapan felsefe-sosyoloji mezunu öğretmenleriz. Bakanlığımızın vermiş olduğu rehberlik belgesiyle birlikte doğuda görev yapmak istemeyen PDR mezunlarının yerine rehber öğretmen olarak atanıp senelerdir sürdürdüğümüz dershanelerdeki çalışmalarımızı birikimlerimizi doğudaki okullarda da uygulamak arzusundayız.
Doğu’da okullara rehber öğretmen olarak gitmek istemeyen PDR mezunlarının yerine ikinci öncelikli olarak bizlerin atanmasını Sayın Bakanımızdan rica ediyoruz.
Ankara’ya gelerek görüşmek istesek de başarılı olamadığımızı üzülerek belirtmek istiyorum.
Dershanelerde rehber öğretmen olarak görev yapan 3000 felsefe-sosyoloji mezunları adına bu randevuyu bekliyoruz.
? Ali Kemal ÇALIŞKAN

Bitmeyen metro üzerine öyküler

KEÇİÖREN metrosu doğrudan hızlı tren garına bağlanarak mevcu sisteme entegre edilecekmiş. Başbakan, burada oturunca semtin makus talihi değişmiş. (Gazeteler)
Ankara’da 3 ayrı güzergâhta metro inşaatı sözde devam ediyor, 17 yılda biten, çalışmaya başlayan yok ama dedikodu çok. Öncelik şuranın yada buranın veya “makus talihi değiştiren entegrasyonlar” (!) gibi.. (O semtin talihi, Yüce Atatürk’ün ve Vehbi Koç’un tercihleriyle kuruluşundan itibaren zaten değişmişti) Anadolu’da onlarca şehrin ‘metrosu-hafif raylısı’ çoktan bitti hizmet veriyor. Başkent, bitmeyen metronun dedikodusuyla oyalanıyor. Gerçeği yerine laf üretiliyor, üzücü olan bu..
? Metin ALTAY

Haberin Devamı

KISA... KISA...

? ANKARA Atatürk Kültür Merkezi’nde sık sık fuarlar yapılır, fakat hiç bakımı yapılmaz mı?
Kaldırımları kırık dökük, pislikten geçilmiyor, acaba bunu yetkilileri görmüyor mu?              Hakkı ELBİR

Yazarın Tüm Yazıları