Cazın Türk yıldızları

Güncelleme Tarihi:

Cazın Türk yıldızları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 1997 00:00

Haberin Devamı

Açıkhava Tiyatrosu, bu akşam Türk cazının ustalarını ağırlıyor. Her biri, uluslararası alanda isim yapmış beş sanatçı, saat 20. 45'ten itibaren müzikseverlerle buluşuyor. Kendilerine Yıldızlar Topluluğu adını veren bu grupta, trompette İmer Demirer, saksofonda İlhan Erşahin, piyanoda Kerem Görsev, basta Volkan Hürsever ve davulda Can Kozlu yeralıyor. Tüm bu sanatçıları birarada dinlemek, müzikseverler için keyifli bir deneyim olacak.

Yıldızlar Topluluğu'nun hemen ardından, bu kez uzaklardan gelen ustalar sahne alıyor. Jazz Crusaders ve Patti Austin.

Jazz Crusaders, geçmişi 40 yıl öncesine uzanan bir topluluk. Trombonda Wayne Handerson, saksofonda Wilton Felder, davulda Tony James, klavyede Bill Steinway, gitarda Brian Price ve basta Derick Morduck'ın yeraldığı gruba vokalde, cazın olağanüstü kadın seslerinden biri olan Patti Austin eşlik ediyor.

Brezilya'nın yetiştirdiği en iyi piyanist, besteci ve yorumculardan biri olan Ivan Lins, saat 18.30'dan itibaren Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda. Besteleri, Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan, Carmen McRae gibi sanatçılar tarafından yorumlanan Linz'e konserde gitarda Maria Aydar ile Marco Brito, davulda Teofilo De Lima ve Sylvio Junior eşlik edecek.

Roxy'de saat 23.30'da Cohiba Gecesi var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!