Caz sihirli bir şey

Güncelleme Tarihi:

Caz sihirli bir şey
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2017 15:38

Uluslararası 21. Ankara Caz Festivali’nin açılış resepsiyonuna ev sahipliği yapan ABD Büyükelçisi John Bass, “Caz gerçekten sihirli bir şey” dedi.

Haberin Devamı

Uluslararası 21. Ankara Caz Festivali, rengarenk bir geceyle başladı. ABD Büyükelçiliği’nde gerçekleşen açılış resepsiyonuna, ABD Büyükelçisi John Bass ve eşi Holly Holzer Bass, Ankara Caz Derneği Başkanı Özlem Oktar Varoğlu ve eşi Lütfi Varoğlu ev sahipliği yaptı. Geceye katılanlar arasında Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen, derneğin Onursal Başkanı eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ergin Celasin, derneğin Kurucu Başkanı Hürriyet Gazetesi yazarı Sedat Ergin de vardı. Büyükelçi Bass yaptığı açılış konuşmasında, cazın Amerika’nın dünyaya kazandırdığı en değerli armağanlardan biri olduğunu belirtti. Bass, şunları söyledi: “Caz gerçekten sihirli bir şey. Farklı birçok yeteneği bir araya getiriyor ve bu yetenekler sayesinde birçok farklı tarihi sunumlar, müzikle beraber gözlerinizde ve kulaklarınızda cereyan ediyor.”

Haberin Devamı

Caz sihirli bir şey

ELLA FITZGERALD 100 YAŞINDA

Festivale katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketinin de verildiği gecenin sonunda E ce Göksu Band sahne aldı. Grup, cazın ana kraliçesi sayılan Ella Fitzgerald’ın 100. doğum günü dolayısıyla sanatçının şarkılarını seslendirdi.
Grammy’li sanatçılardan, genç müzisyenlere kadar geniş bir yelpazede önemli isimlerin ağırlanacağı festival 26 Mayıs’a kadar devam edecek. Festival kapsamında Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars, İlhan Erşahin İstanbul Sessions, Hakan Başar, Aydın Esen & Randy K, Enrico Rava Quartet, ve genç sanatçı Karsu’nun da aralarında yer aldığı bir çok sanatçı ve grup sahne alacak.

AÇILIŞI ENBE YAPTI

Açılışı Enbe Orkestrası Caz Projesi ile yapılan festivalde dün akşam da Türk Japon Vakfı’nda Mourad Benhammou&The Power Trio sahne aldı.

FESTİVAL PROGRAMI

12 Mayıs: Evrim Özşuca Quartet
13 Mayıs: Çocuklarla Caz ve Doğaçlama Atölyesi (Asena Akan)
13 Mayıs: İş Hayatı ve Caz Buluşması – Atölye Çalışması (Asena Akan)
13 Mayıs: Pol Belardi’s Force
14 Mayıs: Kahvaltı’da Caz - Janusz Szprot Quartet & Yahya Dai
14 Mayıs: Social Inclusion Band
14 Mayıs: Türk Armoni Yıldızları Orkestrası Solist: Dilek Sert Erdoğan
15 Mayıs: Burak Bedikyan Trio
16 Mayıs: İlhan Erşahin’s İstanbul Sessions
17 Mayıs: Hakan Başar
17 Mayıs: Karsu
18 Mayıs: Konservatuar Caz Öğrencisi Gençler Kahve ve Çikolata Festivali’nde Caz Cafe’de Buluşuyor
19 Mayıs: Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars
23 Mayıs: Aydın Esen & Randy K.
24 Mayıs: Al Di Meola “Music of Di Meola, Piazzolla & Lennon & McCartney”
25 Mayıs: Enrico Rava Quartet
26 Mayıs: Hacettepe Üniversitesi Öğrencileri Tasarım Sergisi
26 Mayıs: Mihriban Aviral

BAKMADAN GEÇME!