Çaykur Rizespor ile Kayseri Erciyesspor Süper Lig'de

Güncelleme Tarihi:

Çaykur Rizespor ile Kayseri Erciyesspor Süper Ligde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2013 15:58

Ptt 1. Lig'de dün oynanan 32. Hafta maçlarının ardından Spor Toto Süper Lig'e yükselen ilk iki takım belli oldu. Mustafa Denizli'nin teknik direktörlüğünü yaptığı Çaykur Rizespor ile Kayseri Erciyesspor Süper Lig'in yeni takımı oldular. Süper Lig'e yükselecek son takım Ptt 1. Lig'i üçüncü, dördüncü, beşinci ve altıncı bitiren takımlar arasında oynanacak olan playoff mücadelesinin ardından belli olacak.

Haberin Devamı

Ankaragücünü kendi evinde 3-0 mağlup eden Çaykur Rizespor ve deplasmanında Karşıyaka'ya 1-0 mağlup olmasına karşın Kayseri Erciyesspor, bitime iki hafta kala ilk iki sırayı ve Süper Lig'e yükselmeyi garantiledi.

RİZE'DE SÜPER LİG SEVİNCİ - FOTO GALERİ

KAYSERİ ERCİYES'TE SÜPER LİG COŞKUSU - FOTO GALERİ

PTT 1. Lig'den Spor Toto Süper Lig'e çıkacak son takımı play off maçları belirleyecek. Ligde 3, 4, 5 ve 6. sırayı alacak ekipler, play off müsabakalarında karşılaşacak. İki maçlı eleminasyon sistemine göre yapılacak maçlar sonrasında, bir takım daha Spor Toto Süper Lig'e yükselecek.

RİZE'DE BAYRAM HAVASI

RİZE'DE 5 YILLIK HASRET BİTTİ

DENİZLİ 3 YIL SONRA SÜPER LİG'DE

Çaykur Rizespor'da ligin ikinci yarısında teknik adamlık görevine Mustafa Denizli getirilmişti.  Denizli, SÜper Lig'deki son maçına 16 Mayıs 2010 tarihinde Beşiktaş'ın başında Bursaspor'a 2-1 yenildikleri maçta çıkmıştı. Bursaspor aldığı o galibiyet ile şampiyonluğunu ilan etmişti.  Mustafa Denizli'nin yardımcılıklarını eski milli futbolcular İbrahim Üzülmez ile Yusuf Şimşek yapıyor.

Çaykur Rizespor'a Ankaragücü karşısıdna galibiyeti getiren golleri 72. ve 80. dakikada Florin Cernat ile 82. dakikada Cenk Ahmet Alkılıç kaydetti.  Kayseri Erciyesspor - Karşıyaka maçındaki tek gol ise 43. dakikada İbrahim Şahin'den geldi.

DENİZLİ OMUZLARDA

Haberin Devamı

Çaykur Rizespor'un sahasında Ankaragücü'nü 3–0 yenerek Süper Lig'e çıkmayı garantilemesinin ardından büyük sevinç yaşandı. Yeşil mavili futbolcular,teknik direktör Mustafa Denizli ve Başkan Metin Kalkavan'ı omuzlara aldı. Çaykur Rizespor-Ankaragücü maçının bitiminin ardından futbolcular, saha ortasında Konyaspor–Manisaspor maçının bitmesini büyük bir heyecanla beklediler. Bu arada stadyumda, "Konyaspor –Manisaspor maçının bitimine 4 dakika var" anonsu yapıldı. Mustafa Denizli'de saha kenarında heyecanlı bir bekleyiş içine girdi. Heyecanlı ve stresli bekleyişin sonunda Manisaspor'un puan kaybettiğinin belli olmasından sonra, "Süper Lig'deyiz" anonsu yapıldı.
Mustafa Denizli, yeşil mavili taraftarların, "Mustafa Denizli şampiyon yaptı bizi" tezahüratları arasında tribünleri dolaştı ve izleyicileri selamladı. Bu sırada futbolcular da Mustafa Denizli'yi omuzlara alarak şampiyonluk turu attı.

ŞAMPİYONLUK HORONU

Başkan Metin Kalkavan ve yönetim kurulu üyeleri de sahaya inerek futbolcular ve teknik kadronun bu sevincine ortak oldu. Yeşil mavili oyuncular Başkan Kalkavan'ı da omuzlara aldı. Bu sırada stad hoparlöründen çalan yöresel müziğe uyan Başkan Kalkavan ve yöneticiler bir süre horon oynadı. Taraftarlar da bu horona eşlik etti. Futbolcular formalarını tribünlere attı, taraftarla birlikte "En büyük Rize, şampiyon Rize" tezahüratı yaptı.

GAZETECİ FENALAŞTI

Bu arada yerel Günebakış Gazetesi'nin muhabiri Alihan Telatar da sevinç fotoğraflarını çekerken aşırı heyecana dayanamayarak fenalaştı. İlk müdahaleyi yapanlar arasında teknik direktör Mustafa Denizli de yer aldı. Denizli, kendine gelen Alihan Telatar'ı alnından öptü ve sakinleştirdi. Alihan Telatar'a daha sonra ambulansta müdahale edildi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN TEBRİK TELEFONU

Karşılaşmanın sonunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, telefonla Başkan Metin Kalkavan'ı arayarak tebrik etti. Basın toplantısından çıkan Mustafa Denizli'nin yanına gelen Başkan Kalkavan, "Başbakanımız görüşecek" diyerek telefonu Denizli'ye verdi. Denizli de Başbakan Erdoğan'la görüştü.

PTT 1. LİG'DE GÜNÜN SONUÇLARI

Haberin Devamı

Çaykur Rizespor 3-0 Ankaragücü
Kayseri Erciyesspor 0-1 Karşıyaka
Adana Demirspor 3-2 Tavşanlı Linyitspor
Boluspor 2-5 Bucaspor
Denizlispor 1-1 Şanlıurfaspor
Göztepe 2-0 Gaziantep BŞB
Kartalspor 3-0 Adanaspor
Konyaspor 2-1 Manisaspor
Samsunspor 0-0 1461 Trabzon

Çaykur Rizespor ile Kayseri Erciyesspor Süper Ligde

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!