Çavuşoğlu: Yakında Avrupa'da din savaşları başlar (3)

Güncelleme Tarihi:

Çavuşoğlu: Yakında Avrupada din savaşları başlar (3)
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2017 18:27

Çavuşoğlu: Yakında Avrupa'da din savaşları başlar (3)

Haberin Devamı

ÇAVUŞOĞLU: BİNMİŞ CUMHURİYETİN SIRTINA YÜK
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda 'Gençlik Buluşmaları' konulu toplantıya katıldı. AÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa Ünal ve üniversite öğrencilerinin katıldığı toplantıda konuşan Çavuşoğlu, referandum, bazı Avrupa ülkeleriyle görülen sorunlar ve dış politikalarla ilgili açıklamalarda bulundu.
Avrupa'da 6-7 yıl önce tüm merkezdeki siyasetçileri uyardıklarını hatırlatan Bakan Çavuşoğlu, “Avrupa'da İslam karşıtlığı, ırkçılık bugün hat safhaya çıktı, artık çok tehlikeli bir boyuta geldi. Avrupa'nın uyanması lazım. Göç, güvenlik politikaları başarısız ve kendine bir çekidüzen vermesi lazım. Bunları söylediğimizde bizden hoşlanmıyorlar. Alışmışlar ders vermeye" dedi.
LİBYA'YA THY UÇUŞU BAŞLIYOR
Suriye, Irak gibi ülkelerde yaşanan sorunlar ve bu sorunların çözümüne yönelik Türkiye'nin çabalarını anlatan Çavuşoğlu, "Şu anda Libya'da büyükelçiliğini atayan sadece İtalya ve Türkiye var. Yakında inşallah THY uçuşlarına da başlayacak" dedi.
BÜYÜKELÇİLİK SAYISI 251'E ÇIKIYOR
Ekonominin gücünün batıdan doğuya doğru yılda 140 km hızla gittiğini dile getiren Çavuşoğlu, şöyle konuştu:
"Ticareti nasıl artırabiliriz, müzakereleri nasıl imzalayabiliriz?', 'Serbest ticaret anlaşmalarını ne kadar artırabiliriz?', 'Bölgesel ekonomik işbirliklerini nasıl artırabiliriz?' bunların hepsini düşünmemiz lazım. Yeni açılacak büyükelçiliklerle toplam 251'e çıkacak ve yakında dünyada 5'inciliğe yükseleceğiz. Bayrağımız her yerde dalgalansın, Türkiye temsil edilsin. Ama sadece büyükelçiliklerle değil, THY, AFAD, Kızılay, insani yardımlarıyla her yönüyle var olmamız lazım. Türkiye'nin sorumluluğu sadece kendi sınırlarında değil, Somali'de de Asya Pasifikte de, Karayip ülkelerinde doğal felaket olduğunda da biz sorumluyuz. Biz öyle görüyoruz."
"BOYUN EĞMEYİZ"
Türkiye'nin Türkiye'den büyük olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, "Balkanlar'dan da sorumluyuz. 'Bir gün Türkler tekrar güçlenecek bize gelecekler' diye bekliyorlar. 'Gelsinler bize hastane, okul, yolumuzu yapsınlar' diye bekliyorlardı ve şimdi işte bunları yapıyoruz. Ahıska Türkleri, Kırım Tatarları, Gagavuz Türkleri de bizi bekliyordu. 30-40 sene önce Almanya'ya Avrupa ülkelerine giden Türkler de oralarda ezikti. Ama şimdi öyle değil. Güçlü bir Türkiye var ve bununla gurur duyuyorlar. Bunu gören Türk- İslam düşmanları bize karşı sistematik baskı kurmaya çalışıyor, ama buna boyun eğmeyiz ve buna hiç kimsenin de gücü yetmez" diye konuştu.
"PARTİNİN ADI ÖZGÜRLÜKÇÜ AMA SENİN KAFAN FAŞİST"
Hollanda Başbakanının 'Türk bakan gelir laleleri, müzeyi görür ama Türkleri göremez' sözlerini hatırlatan Çavuşoğlu, "Sen kimsin? Senin partinin adı 'Özgürlükçü' ama senin kafan faşist. O akım var ya ırkçı merkezdeki partileri de buraya sürüklemeye başladı. Değer miydi iki fazla sandalye kazanacağım diye Türkiye gibi bir ülkeyi kaybetmeye. Ne oldu iki tane kazandın da. Dinamik dış politikada olmaya, karar masalarında olmaya ve dünyanın her yerinde aktif dış politikalar yürütmeye devam edeceğiz" dedi.
"BU SİSTEMİN DEĞİŞMESİ LAZIM"
Avrupalılar'la yaptıkları toplantılarda yetkililere Ortadoğu, Güney Amerika, BAE, Kazakistan, Azerbaycan, Asya, Çin gibi ülkelerle ilgili çalışmalarla ilgili tek tek 'var mısın' diye sorduğunda 'evet' yanıtı aldığını anlatan Çavuşoğlu, “Peki ben sana niye varsın diye soruyor muyum? Sen kimsin? Türkiye onların dizinin dibinde oturacak Türkiye değil artık. Kendi kararlarını kendi verecek Türkiye" dedi.
CHP ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren ve 18 maddeyi okumamakla suçlayan Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"10'uncu Yıl Marşı var. İyi var ama 10'uncu Yıl Marşı'nın yapıldığı günden bize kadar Türkiye'de 1 kilometre demiryolu yapıldı mı? Yapılmadı. Neden, yapılamaz çünkü hep kriz. Hani Atatürk'ün muasır medeniyetler seviyesine Türkiye'yi ulaştırmak, ulaştıramadılar. Siyasetçileri kötülemiyorum ben, sistem. Sistemi güçlendirmemiz lazım. 'Cumhuriyet elden gidiyor' diyorlar ya kara propaganda. 'Cumhuriyet gidiyor gidiyor' da nereye gidiyor?Cumhuriyet 100'üncü yıla gidiyor arkadaşlar. 'Cumhuriyet elden gidiyor' diyene sorun bugüne kadar cumhuriyet için ne yaptın? Kem küm hep. Bugüne kadar yapamadın da cumhuriyetin 100'üncü yılı için ne hedefin var, yok. Cumhuriyetin geleceğiyle ilgili bir hedefin bile yok ama hemen başlıyor demagojiye. Bırak bunu, bunlar sadece cumhuriyetten geçiniyor. Binmiş cumhuriyetin sırtına yük. Biraz da katkı sağla kardeşim. Atatürk'ün muasır medeniyetler seviyesine Türkiye'yi taşımak için bir hedefin olsun kardeşim." 
Konuşmasında 'hayır' diyen ülkücü ve MHP'lilere de seslenen Bakan Çavuşoğlu, “Efendim hayır çıkarsa Bahçeli koltuğu kaybeder diye dağdaki PKK'lıyla bir ülkücü aynı safta yer alabilecek kadar nefsine bu kadar yenilebilir mi" diye eleştirdi.

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!