Cavcav’dan stat desteği

Güncelleme Tarihi:

Cavcav’dan stat desteği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2012 02:00

Gençlerbirliği Başkanı, sarı-lacivertli yönetimden yükselen, “Yeni sezonda maçlarımızı mabedimiz olan 19 Mayıs Stadı’nda oynamak istiyoruz” seslenişine, olumlu yaklaştı.

Haberin Devamı

Başkent ekibinin deneyimli ismi, Anadolu takımları içinde çok düşük kira bedeli ödeyen kulüpler olduğunu belirtip, aradaki farkın kendi lehlerine değiştirilmesini istedi. Gençlerbirliği Kulüp Başkanı İlhan Cavcav, Ankaragücü’nün yeni sezonda maçlarını hangi statta oynayacağı tartışmaları ile ilgili açıklama yapıp, gerekli desteği sağlamaya hazır olduklarını söyledi.
Ankaralı olarak, Ankaragücü’nün küme düşmesinden duyduğu üzüntüyü dile getiren Cavcav, “Kira bedeli konusunda spor teşkilatımızın yetkili isimlerinden ilgi ve duyarlılık bekliyoruz” dedi.
Stat konusunda geçen yıl bazı sorunlar yaşadıklarını belirten Cavcav, şunları söyledi:
“Geçen yıl, 1 milyon TL’ye yakın, sadece kira parası ödedik. 800 bin TL civarında da; elektrik, su, personel gideri ve bakım onarımla ilgili masraflarımız oldu. Bu yükün neredeyse tamamını Gençlerbirliği olarak biz karşıladık. Şu an Spor Genel Müdürlüğü’ne, geçen seneden kalma 250 bin TL, borcumuz var. 3 büyük takımla oynadığımız maçlar dahil, elde ettiğimiz net hasılat 625 bin TL. Sezon başlamadan, sahanın zeminini yeniledik yaklaşık 500 bin TL daha harcadık. Bu sezon, stadı işleten Ortak Girişim A.Ş’nin işi daha da güçleşecek. Ankaragücü, kirayı ve masrafları karşılayamayacak gibi. Şirketin bir ortağı olarak; personel gideri, sahanın bakımı, elektrik, su, doğalgaz gibi giderleri karşılamaya, bu yönde fedakârlığa hazırız. Ancak kira konusunda, Spor Genel Müdürlüğü’nden destek ve ilgi bekliyoruz. Diğer Anadolu kulüpleri, neredeyse bizim 10/1’imiz kadar stat kirası ödüyor. 80-100 bin TL, yıllık kira veren kulüpler var. Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç ile Spor Genel Müdürümüz, Sayın Mehmet Baykan’dan bu konuya el atmasını ve çözüm getirmesini istiyoruz. 19 Mayıs Stadı’nın kirası da makul bir seviyeye çekilirse, Ankaragücü adına tüm bedeli karşılamaya hazırız. Yetkililerimizin duyarlı davranacağına inanıyorum.”

Haberin Devamı

Rekabette güçlü kalmak zorundayız

Yeni sezonda hedeflerinin ilk 5 içinde yer almak olduğunu ve bu doğrultuda transfer yaptıklarını vurgulayan Cavcav, şöyle konuştu:
“Transferlerden memnunum. Oyuncuları ben izleyemedim. Teknik Direktörümüz Fuat Çapa seyretti. Dejan Lekiç için, Osasuna’ya 1 milyon 200 bin Euro ödedik. Kızılyıldız’dan sol bek Tosiç, Blakbourne Rovers’ten Petroviç, Malmö’den Jimmy Durmaz, Samsunspor’dan Ekigho, Almanya’dan gurbetçi Mehmet Kara ve Galatasaray’dan Serkan Kurtuluş için, 8-9 9 milyon Euro bonservis parası verdik. Ligde rekabet arttı. Bu rekabetin içinde ayakta kalabilmek, küme düşme tehlikesini yaşamamak için, kesenin ağzını açtık. Sıkıntılı geçirdiğimiz sezonları unutmadık.”

Haberin Devamı

Yasin’e kızgınım ama Soner’den para kazandık

Giden oyuncuların yerini doldurmaya çalıştıklarını dile getiren Cavcav, şunları söyledi:
“Yasin’in gidişine hala kızgınım. Sözleşmesinde 500 bin Euro karşılığında serbest kalır maddesi vardı. Biz onun istediği şartları kabul ettik. Yıllık 500 bin Euro vereceğimizi söyledik. Daha sonra 50 bin Euro talebi daha oldu. Onu da kabul edecektik. Ancak o bizi beklemedi ve tercihini Trabzonspor’dan yana kullandı. Bizi aldattı. Soner’in de kafasını galiba o çeldi. Ama, Soner’den para kazandık.”

Bazı futbolcu temsilcileri canımıza okuyor

Sağlık sorunlarım nedeniyle eskisi kadar futbolcu izlemeye gidemediğini ifade eden deneyimli başkan şöyle devam etti:
“Gerek hocamız, gerekse kulüpteki arkadaşlarımız gidip izliyor, bize rapor sunuyor. Bazı menajerler, oyuncuyu ayağımıza getirmiyor ama bir tek canımıza okumadığı kalıyor. Bu yıl 500 bin Euro civarında, sadece futbolcu temsilcilerine para ödedik. Serbest kalmış bir futbolcuyu belki 500 bin TL verip alacağız. Araya giren menajer ve temsilcinin istediği parayla, maliyet birden 1 milyon TL’ye yükseliyor. Bu kadar fark olur mu ? Böyle giderse, Anadolu kulüpleri iflasın eşiğine gelir, kulüp kapısına kilit vurmak zorunda kalır. Nerdeyse futbolcuya ödediğimiz para kadar temsilcisine para veriyoruz. Para düşkünü ve kulübü düşünmeyen bazı futbolcu temsilcilerini elimden gelse kulüpten içeri sokmayacağım. Bu sorunu Kulüpler Birliği’nde de açtım. Diğer başkanlar da hayli dertli. Bundan sonraki toplantılarda da konuyu gündeme getirmeye devam edeceğim. Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Yıldırım Demirören ile de bu hususu paylaşacağım. Buna bir hal çare bulmamız lazım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!