Çarşı esnafı dertli

KARŞIYAKA Çarşısı ve sokaklarının daha güzel bir görünüme sahip olması için kaldırım ve yol döşemelerinin değiştirilmesi çalışmalarının uzaması esnafı çileden çıkardı.

15 gün önce, kaldırımların kırılıp taş döşendiğini, haftasında da yolun taşının, asfaltının söküldüğünü, su kanallarının demir kapaklarının açıldığını belirten 1721 Sokak esnafı, "Zaten ekonomi bozuk, işler kesat. Bu çalışmalar yüzünden sokağımıza vatandaş giremiyor, günü siftahsız kapatıyoruz. Belediye işçileri birkaç saat çalışıp gidiyor. Başladıkları işi bütün gün yapsalar bitirip gidecekler, boşuna uzatıyorlar. Su kanallarının demir mazgalları kaldırıldı, hem yürüyenlere tehlike oluşturuyor hem de sokağı fareler bastı. Bu sorunun çözümünde yetkililerin de ilgisiz kalması kızgınlığımızı artırıyor" diye dert yandı.

İlaçlama yapılıyor

Öte yandan Karşıyaka Belediyesi yetkilileri, bir program dahilinde ve en hızlı şekilde düzenleme çalışmalarının sürdürüldüğünü belirtti. Esnafın içinden fare çıktığını söylediği mazgallarının kanalizasyon değil denize açılan yağmur suyu kanalları olduğunu belirten yetkililer, "Gerekli ilaçlamalar yapılıyor. İhtiyaç varsa yine yapılır" dedi.

Bayan muhtar dertli

ON yıla yakın bir süredir Yeni Foça Cumhuriyet Mahallesi’nde muhtarlık yapan Yıldız Kesebir, Foça’nın 8 kilometre dışında olan mahallesinin hiçbir hizmetten yararlanamadığını öne sürerek,’’Taleplerimiz güleryüzle karşılanıyor, ancak hizmet gelmiyor’’dedi.

Yazın toz, kışın çamur

Muhtarlık binası bulunmadığını, vatandaşların, yazın toz, kışın ise çamurlu yollardan kendisine ulaştığını belirten Kesebir, diğer sıkıntılarını şöyle aktardı: " Üvey evlat gibiyiz. Beldemizde görev yapan diğer muhtarların hizmet binası var, maalesef Cumhuriyet Mahallesi’ne yıllardır bir muhtarlık binası yapılmıyor. Bilgisayarımız yok. Büyükşehir Belediyesi bu konuda verdiği sözü yerine getirmedi. Bu arada Büyükşehir Belediyesi’nin Yeni Foça’ya verdiği otobüsün nereden gelip, nereye gittiği belli değil. Dağ yolundan geliyor. Dolayısıyla hiç kimse binemiyor. Menemen’e kadar 5 YTL ücret talep ediliyor. Boş giden otobüse ve çalışanlara yazık’’dedi.

Su kesintisine de değinen Kesebir, "Sularımız haftada iki gün akıyor. Hafta sonları ise akmıyor’’dedi. Seçim öncesi göstermelik ziyaretleri kabul etmeyeceklerini de sözlerine ekledi.

Güllük, yaşanmaz bir yere dönüştü

Muğla Milas’tan arayan Nuriye Korkmaz adlı okuyucumuz, "Güllük’de liman yapılmasından sonra denize girmek hayal oldu. Dibi görünen o pırıl pırıl deniz şimdi gemilerden boşaltılan atıklar yüzünden pislik içinde. Ayrıca buradan çevreye çok gürültü yayılıyor. Saat 24.00’den sonra da yükleme-boşaltma yapıldığı için uykuya hasret kaldık’’ diyerek yetkilileri önlem almaya çağırdı.

Yine yangın çıkacak

Gaye Mert adlı okuyucumuz, "Konak’da Gültepe Gaziosmanpaşa Caddesi’nde 11 kapı numaralı iki katlı terkedilmiş yapı daha önce iki kez tinerciler tarafından ateşe verildi. Şans eseri yangın çevreye yayılmadan söndürüldü. Zamanla içi yine çöple doldu ve yine tinerciler burada. Her an tutuşacak diye korkuyoruz.’’diyerek yetkililerden çözüm beklediklerini söylüyor.

Yol düzenlemesi üzdü

Buca’dan arayan okuyucumuz İlhan Keten, yeni yol düzenlemelerine dikkat çekerek, "Buca’da Hasanağa Parkı’nın yakınındaki 63/1 ve 63/3 sokaklar yeni düzenlemeyle anayoldan koparıldı. Buralarda oturanlar adeta hapsedildi. Çünkü, Kaynaklar yönünden araçlarla bu iki sokağa girilemiyor. Ayrıca bu bölgeden Buca ve Üçkuyular’a gidilemiyor. Parkın yanından hukuk fakültesine de geçilemiyor. Yetkilileri defalarca uyardık, ancak hiç birşey değişmedi’’ diyerek sıkıntıyı dile getiriyor.
Yazarın Tüm Yazıları