Çarklar işlemedi

Güncelleme Tarihi:

Çarklar işlemedi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 1998 00:00

İlhan SÖYLER
Haberin Devamı

Saldırgan futbolda bazı hareketlerin saha içinde gerçekleşmesi gerekir. Önce defanstan başlarsak; topa göre pozisyon almasını bilmesi ve her zaman söylediğim gibi geriye adam kaçırmaması gerekir. Takımın beyni olan orta alan, saldırgan futbolun hazırlık dönemidir. Bunlar, ani oyunu aktarma, yardımlaşma, gol tehlikesi olan oyun alanlarının tutulması, ani yön değiştirme olarak gösterilebilir.

Hazırlık bölgesinde ne ikiye bir, ne verkaç, ne kanattan aktarma, ne de ani oyun değişikliği... Hiçbirisi yoktu. Bir takımın makine dairesi, orta alandır. Çarklar birbirine eklenmiyorsa, o gemi hareket etmez, olduğu yerde durur. Galatasaray'da bunları gördük. G.Saray, futbol adına yukarıda saydığımız hiçbir aksiyonları yerine getiremedi. Bu kamp boyunca yazdığımız gibi bir tek Emre'nin atacağı toplara bel bağladılar. Halbuki, orta sahada daha ustalar vardır, o çarkları döndürecek. Ama o çarklar gitti. Hadi oynamıyorsunuz, sinirlenmenin ne alemi var. Hasan Şaş geliyor, seyirci ile dalaşıyor, arkasından Suat aynı görüntüyü sergiliyor. Hücumda Mehmet Gönülaçar savruk vaziyette ne yapacağını bilmiyor. Üstüne üstlük topu kovalayacağına, kaleciyi kovalıyor.

Almanya'ya veda ediyorsun. Futbolun alternatiflerini yerine getiremiyorsun. Bu sinirlilik niye? Takım eksikmiş, yok oynamamış, hepsi bahane. Çünkü sahada yer alan futbolcular G.Saray'ın formasını giyiyor. Aslında bu maçı mağlup da olsan güzel futbolla süsleyip, 12-13 bin gurbetçinin gönlünü fethedip, elveda diyebilirdin.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!