Cannes’da Türk bayrağı dalgalandı

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Avrupa’nın en önemli yat fuarı Cannes Boat&Yacht Show’da Türk yat üreticileri de yeni model tekneleriyle boy gösterdi.

Haberin Devamı

Türkiye’den Numarine, Peri Yachts, Bilgin Yachts, Vicem Yachts, Alen Yacht ve Sunrise Yachts’ın katıldığı fuarda bir de ilk yaşandı. Doğan Burda Dergi Grubu tarafından yayımlanan yat dergisi Yacht Türkiye, fuarda standıyla yer aldı ve fuarın ikinci gününde bir kokteyl düzenledi. Kokteylde Cannes Boat&Yacht Show’un Türk katılımcılarıyla fuarda bulunan yabancı yat markalarının Türkiye temsilcileri bir araya geldi. Öte yandan fuar sürerken Lux Media Group tarafından düzenlenen World Yachts Trophies ödül töreninde de Peri Yachts’a 41 metrelik Peri 41T ile “En İyi Tasarım” ve “İnovasyon” ödülleri verildi.

Doğuma 2 hafta kaldı

Annelik heyecanı yaşayan Nil Bentürk Uyguner, önceki gün Nişan-taşı’nda alışverişteydi. Mağazaları tek tek dolaşan Uyguner, bebeğini iki hafta sonra kucağına alacağını söyledi.

Kapıda kaldılar

Haberin Devamı

Promat Matbaacılık, matbaa müzesi açıyor. Rahmi Koç Müzesi’nin içinde bu yıl ilk bölümü faaliyete geçecek olan müzenin açılışı önceki gece yapıldı. Açılışı Rahmi Koç ile Promat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ürkmezgil yaptı. İkili, kurdeleyi kestikten sonra, 1950’li yıllara ait baskı makinelerinin yer aldığı tipo atölyesinin kapısını açmak istedi. Ancak kapı bir türlü açılmadı. Koç ve Ürkmezgil, uzun süre uğraştıktan sonra kapının kilitli olduğunu fark edince gülmeye başladı.

Gamze onuruna parti

Limango, tasarım ve moda danışmanı Gamze Saraçoğlu’nun İstanbul Fashion Week kapsamında düzenlediği “Tribute to Kubrick” defilesinin başarısını Pera Palas’ta verdiği “Private Fashion Break by limango” adlı partiyle kutladı. Partiye aralarında Meryem Uzerli, Bergüzar Korel, Tuğçe Kazaz, Melis Birkan ve Dolunay Soysert’in de bulunduğu ünlü isimler katıldı.

Oyuncu oldu

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, TRT 1’in yeni dizisi “Avrupa Avrupa” için kamera karşısına geçti. Dizinin 25 Eylül akşamı ekrana gelecek ilk bölümünde rol alan Bağış, “Rica ettiler, ben de hiç düşünmeden ‘evet’ dedim. Dizi ekibi profesyonel, onların sayesinde hiç zorluk çekmedim” dedi.

Yazarın Tüm Yazıları