Çankırılı kadınlardan organik oyuncak

Güncelleme Tarihi:

Çankırılı kadınlardan organik oyuncak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2016 16:46

Çankırılı kadınlardan organik oyuncak

Haberin Devamı

Ethem YENİGÜRBÜZ/ÇANKIRI (DHA) - SON yıllarda piyasada satılan sağlığa zararlı, özellikle Çin’den getirilen oyuncaklara karşı. Çankırılı kadınlar doğal malzemelerle oyuncak yapmaya başladı.
Çankırı Belediyesi Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim Kültür Merkezinde açılan 'Organik Oyuncak Yapımı' kursuna katılan Çankırılı kadınlar, çocukların güvenle oynayabileceği el emeği oyuncakları doğal malzemelerden hazırlıyor. Belediyenin kursuna ilgi gösteren kadınlar, burada aldıkları eğitimle çocuklarını ve torunlarını el yapımı sağlıklı oyuncaklarla buluşturuyor. Ailelerden ilgi gören organik oyuncakların yapımı için antibakteriyel ve doğal iplik kullanılırken, içinin doldurulmasında ise boncuk elyaf tercih ediliyor. Çocukların güvenle oynayabileceği malzemelerden yapılan oyuncakların içerisinde farklı şekillerdeki bebekler, hayvan figürleri ve arabalar dikkat çekiyor.
Çankırı Belediyesi Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim Kültür Merkezi'nde 2 yıldır organik oyuncak yapımı kursu verdiğini belirten Kurs Eğitmeni Hatice Sare Karagöz, çocukların oynayabileceği, kanserojen madde içermeyen her türlü oyuncağı kursiyerleri ile birlikte yaptıklarını söyledi. Bu yıl 28 kursiyer ile çalışmalara devam ettiklerini dile getiren Karagöz, “Antibakteriyel ve doğal iplerle örerek önce oyuncakların dış kalıbını ortaya çıkarmaya başlıyoruz ve içerisine kullandığımız boncuk elyaf ile oyuncaklarımızın hacimli görüntüsünü tamamlıyoruz. 8 ay süresince eğitim alan kursiyerlerimiz, zor ve zahmetli bu işi çocuklarına hediye etmek için keyifle yapıyor" diye konuştu.
Kursiyerler, Belediye Başkanı İrfan Dinç’in 'Çin oyuncaklarına karşı kendi yerli ve organik oyuncaklarımızı üreteceğiz' fikri ile başlayan organik oyuncak yapım kursu sayesinde çocukların plastik oyuncaklardan, doğal ve sağlıklı oyuncaklara geçiş yaptıklarını belirttiler.
Kursiyerler, merkezde aldıkları eğitimle yaptıkları oyuncakları satarak aile bütçelerine de katkı sağladıklarını kaydettiler.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!