Çankırı'da 'Şehirlerin Ekonomik Beklentileri' forumu yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Çankırıda Şehirlerin Ekonomik Beklentileri forumu yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2018 17:33

Çankırı'da 'Şehirlerin Ekonomik Beklentileri' forumu yapıldı

Haberin Devamı

Ramazan SARICI/ÇANKIRI,(DHA)-ÇANKIRI'da AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından 'Şehirlerin Ekonomik Beklentileri' forumu gerçekleştirildi.
Koç Otel Toplantı Salonunda iki ayrı oturumda yapılan foruma 23 ve 24'üncü dönem AK Parti Ağrı Milletvekili ve AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşler Başkan Yardımcısı Fatma Salman, AK Parti Çankırı İl Başkanı Celal Kaman, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, STK temsilcileri, partililer ve iş adamları katıldı. Formun açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Celal Kaman, Çankırı için yapılması düşünülen projelerin 'Şehirlerin Ekonomik Beklentileri' forumu kapsamında ivedilikle hayata geçirileceğini söyledi.
Fatma Salman ise gerçekleştirilen formun 81 ilde yapıldığını ve önemli bir etkinlik olduğunu söyledi. Salman, form kapsamında hayata geçirilmesi beklenilen projelerin önündeki engelleri daha kolay kaldıracaklarını belirterek şunları söyledi:
"81 ilde gerçekleştirilecek olan, memnuniyet duyulan yatırımlar ve bu yatırımların hayata geçirilmesindeki önündeki engelleri tespit edip Türkiye ekonomisi üzerindeki mikro dengeleri fark etmek bizim için çok önemlidir. Her illerin sanayiden tarıma, turizmden eğitime kadar fotoğrafları çekilerek geçmişte yapılan, şuanda yapımı devam eden ve önümüzdeki süreçte yapılmasını istediğimiz yatırımlar gündeme alınacak. Halkla bire bir gerçekleştireceğimiz anketlerimiz de olacak. Bu anketler sayesinde çok önemli bir seçim sürecini başlatacağız. Önümüzdeki seçim bizler için çok önemli. Bu seçimde ekonomik göstergelerin, ekonomik verilerin çok önemli bir yer teşkil edeceğini bilmekteyiz. O yüzden her ilin kendisine has dengelerini, varlıklarının tespiti yapılacak."
Düzenlenen forumların ülkemiz için önemli olduğuna değinen Salman, "Bu alacağımız bütün veriler ilimiz için, Türkiye’miz için önemli olacak. Önümüzdeki seçimde ekonomik veriler gerçekten çok önemli. Türkiye'de 15 Temmuz ve önceki süreçleri hep beraber yaşadık. İnşallah bu süreçleri bir daha yaşamayız. Şuanda Türkiye’nin önüne engel konulmak istenen, ekonomik sıkıntıları da hep beraber görüyoruz. Biz büyük bir ülkeyiz birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde sıkıntılarımızı görüp çözüme ulaşacağız. Cumhurbaşkanımız gibi güçlü bir liderimizin varlığı hepimiz için çok önemli" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından katılımcılara 5'er adet soru yöneltilerek not kâğıtlarına cevaplamaları istendi. Form sonunda Çankırı için önem arz eden projelerin ivedilikle değerlendirilmesi bekleniyor.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!