Çankaya'nın bin çocuğu Ata'sına seslendi: Kimseyi tanımadım ben senden daha güzel

Güncelleme Tarihi:

Çankayanın bin çocuğu Atasına seslendi: Kimseyi tanımadım ben senden daha güzel
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2016 11:42

Çankaya'nın bin çocuğu Ata'sına seslendi: Kimseyi tanımadım ben senden daha güzel

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ÇANKAYA Belediyesi 'Bin Çocuk Korosu' büyüleyici bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamasına daha imza attı. Her yıl olduğu gibi Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda düzenlenen kutlamada, çocuklar ile salonu hınca hınç dolduran Ankaralıların coşkusuna Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de ortak oldu.
CHP Grup Başkanvekilleri, CHP Parti Meclis Üyeleri, Genel Başkan Yardımcıları, Milletvekilleri, CHP Ankara İl Başkanı ve İlçe Başkanları ile Belediye Meclis Üyelerinin de katıldığı kutlama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Şef Musa Göçmen'in Çankaya Gençlik Orkestrası ve Bin Çocuk Korosu'nun eşliğinde sergilediği gösteri ile başladı.23 Nisan kutlamalarına Anıtkabir'de başlayan Çankayalı çocukları yalnız bırakmayan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Anıtkabir'e akın akın gelen vatandaşlarla da bir araya geldi. Taşdelen, Cumhuriyet Halk Partisi'nin çocuklara yönelik TBMM'de düzenlediği grup toplantısı ve resepsiyona katıldıktan sonra akşam Bin Çocuk Korosu 23 Nisan Konserine ev sahipliği yaptı.
TAŞDELEN: BU ETKİNLİĞİMİZİ ŞEHİT ÇOCUKLARIMIZA VE BÜYÜK ACILAR YAŞAYAN BÜTÜN ÇOCUKLARA ARMAĞAN EDİYORUM
Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen konser öncesi yaptığı konuşmada; “Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda daha bir aradayızö sözleriyle Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve vatandaşları selamlayarak 'hoş geldiniz' dedi. Ahmed Arif'in “Anadoluö adlı şiirinden bir bölüm okuyan Taşdelen, çocuklara umudumuz sizlersiniz, sizleri umutla, bilimle, Mustafa Kemal'in aydınlığıyla kucaklıyorum diye seslendi. Taşdelen; “Bu etkinliğimizi başta şehit çocuklarımıza ve büyük acılar yaşayan bütün çocuklara armağan ediyorum" dedi.
ATATÜRK DEVRİMLERİNDEN, CUMHURİYETİN KAZANIMLARINDAN VE ULUSAL EGEMENLİĞİMİZDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ.
Konuşmasına, 'Ülkemizin ve dünyanın son dönemde yaşadığı bu kadar acının arasında bizim bütün amacımız çocuklarımıza güzel bir gelecek hazırlamak. Bunun için çalışıyoruz. Tek bir önderimiz var; Gazi Mustafa Kemal Atatürk' şeklinde devam eden Taşdelen, "Atatürk'ün devrimlerinden, Cumhuriyetin kazanımlarından ve ulusal egemenliğimizden asla vazgeçmeyeceğiz. İnadına Cumhuriyet, inadına Mustafa Kemal aydınlığı diyeceğiz ve Çankaya inadına bunun kalesi olmaya devam edecekö dedi. Taşdelen “Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçe yaşayacağımız günlere olan inancımla Bayramımızı kutluyorumö sözleriyle konuşmasını tamamladı.
KILIÇDAROĞLU'NDAN ÇOCUKLARA: BEN DE SİZLERİ SEVİYORUM, SİZLER İÇİN ÇALIŞACAK, SİZLER İÇİN MÜCADELE EDECEĞİM
Salonu dolduran Ankaralılara ve 1000 Çocuk Korosu'na “Bugün sizin bayramınız ve bugün ben sizin misafirinizim, bayramınız kutlu olsunö ifadeleriyle hitabeden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çocuklara “Atatürk'ü seviyor musunuz? Türkiye'yi seviyor musunuz? Bayrağımızı seviyor musunuz?ö sorularıyla seslendi. Çocukların hep bir ağızdan “evetö diye cevap vermeleri üzerine “Ben de sizleri seviyorum, sizler için çalışacak, sizler için mücadele edeceğimö diyen Kılıçdaroğlu, anne ve babalara da seslendi. Kemal Kılıçdaroğlu; “Çocuklarınızla sadece siz değil, biz de gurur duyuyoruz. Onları seviyor, onlara inanıyor ve onlara güveniyoruz" şeklinde konuştu.
ÖZGÜRLÜK, BARIŞ VE KARDEŞLİK ŞARKILARI HEP BİR AĞIZDAN
Bu yıl, Ankara'nın farklı ilçelerinden toplam 22 okuldan çocukların katılımıyla oluşturulan 1000 Çocuk Korosu, Çankaya Belediyesi'nce hazırlanan görüntüler ve Şef Musa Göçmen eşliğinde söyledikleri şarkılarla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı heyecanını doya sıya yaşayıp, yaşattılar. Cumhuriyetin çocuklarının seslendirdiği, “23 Nisanö, “Gençlik Marşıö, “Gelin Çocuklar Dünyaya Biz de Mesaj Verelimö, “Çemberimde Gül Oyaö, “Leblebi Koydum Tasaö, “Haydeö, “Olmalı mı Olmamalı mıö, “Kara Sevdaö, “Senden Daha Güzelö ve “Bilmem Şu Feleğin Bende Nesi Varö isimli Anadolu'nun farklı yörelerinden on şarkı ve marşa tüm salon hep bir ağızdan eşlik etti.
BİN ÇOCUK'DAN ATA'YA ŞARKILI SELAM
Bu yıl 1150 çocuktan oluşan koronun, 'Senden Daha Güzel' şarkısını seslendirirken -kimseyi tanımadım ben senden daha güzel- bölümünde elleriyle defalarca sinevizyonda görünen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü göstermeleri salonda büyük coşku yarattı. Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nu dolduran vatandaşların da eşliğiyle şarkı tekrar tekrar söylenerek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama konseri tamamlandı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!