Çankayalıya asfalt cezası

Güncelleme Tarihi:

Çankayalıya asfalt cezası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2006 00:00

Ankara Hürriyet Büyükşehir Belediyesi’nin 2006 yılı Yol Raporu’nu açıklıyor. Bu yıl ilk kademe belediyelere 420, metropol ilçe belediyelerine ise 155 kilometre asfalt döken Büyükşehir, CHP’li Çankaya Belediyesi’ne sadece 1 kilometre asfalt döktü.

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi Genel Koordinatörü Burhan Yazar, 2006 yılı içerisinde ilk kademe ilçelere toplam 420 kilometre, metropol ilçe belediyelere 155 kilometre asfalt dökümü gerçekleştirdiklerini söyledi. Asfalt raporunda ilk dikkati çeken ise CHP’li Çankaya Belediyesi’ne sadece 1 kilometre asfalt dökülmesi oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ilhe araları gergin olan Turgut Altınok’un başkanlığındaki Keçiören ise aynı dönemde 41 kilometre ile en çok asfalt alan belediye oldu.

Büyükşehir Belediyesi ilçe ve köylere yaptığı asfalt yardımı ile milyonlarca YTL yatırım yaparak, ilçelere 1 yılda 575 kilometre asfalt döktü.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Genel Koordinatör Yazar, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in talimatı ’asfalt yatırımını dengeli yaptıklarını’ belirterek, hedeflerinin bu rakamı 2007 yılında iki katına çıkarmak olduğunu söyledi. Yazar, ilk kademe ilçe belediyeler arasında en çok asfalt yatırımını 84 kilometre ile Kazan ilçesi aldığını belirtti. Yazar, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığının çalışanları ile Türkiye’de ilk kez ihalesiz yol yaptıklarını hatırlatarak, bu sene içinde Yozgat Bulvarı, Anadolu Bulvarı ve onlarca yol çalışmasını ihalesiz yaptıklarını dile getirdi.

TAŞRADA KARAALİ BİRİNCİ

İlk kademe belediyeler arasında en çok asfalt yardımını 101 kilometre ile Karaali beldesi aldığını belirten Yazar, Ankara’ya en uzak belde olan Bezirhane Belediyesi’nin en az yardım ile 2 kilometre asfalt yardımında bulunduklarını söyledi. İlk kademe belediyeler arasında Pursaklar ilçesine 5, Kızılcahamam 13, Sarayköy, 8, Bağlum 41 kilometre asfalt yardımı yapıldı.

EN AZ ASFALT ÇANKAYA’YA

Ankara’ya bağlı metropol belediyeler arasında en çok asfalt yardımını Başkan Gökçek ile bir türlü yıldızı barışmayan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un belediye başkanlığını yaptığı Keçiören ilçesi aldı. Keçiören ilçesine 41 kilometre asfalt yardımı yapan Büyükşehir Belediyesi Çankaya ilçesine 1 kilometre asfalt yardımı yaptı. En az asfaltı 1 kilometre yardım ile CHP’li Çankaya ilçesine yaptıklarını ifade etti.

81 KİLOMETRE YENİ YOL

Büyükşehir Belediyesi ayrıca 2006 yılında yol açma çalışmalarını ilerleterek toplam 81 kilometre yol açımı gerçekleştirdi. En çok Yenimahalle ilçesinde toplam 20 bin 670 metre yol açan Büyükşehir Belediyesi en az 40 metre ile Mamak ilçesinin yollarını açtı. Yazar, Avrupa Başkentine yakışır yol çalışmalarını bütün gayretle yaptıklarını belirterek, Ankara’yı geliştirmek için Gökçek’in talimatı ile çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Bazı çevreler tarafından CHP’li belediyelere yatırım yapmadıkları söylentilerine cevap veren Yazar, 2006 yılında CHP’li Elmadağ Belediyesine 1 milyon 800 bin 910 ton asfalt, CHP’li Ayaş Belediyesine 18 bin 427 ton asfalt, MHP’li Bala Belediyesi’ne 31 bin 563 ton asfalt yardımında bulundu. Yazar, 2007 yılında Başkan Gökçek’in talimatı ile çalışmalara devam edeceklerini belirterek, 2006 yılında toplam 40 milyon 605 bin 263 YTL asfalt yatırımı gerçekleştirdiklerini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!