Caner'in performansı bizi memnun ediyor

Güncelleme Tarihi:

Canerin performansı bizi memnun ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2010 10:16

Rusya'nın CSKA Moskova Kulübü İkinci Başkanı Roman Babayev, son haftalarda gösterdiği performans ile bir anda birçok takımın gündemine giren Türk futbolcu Caner Erkin'in performansının kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Caner'in çok yetenekli bir futbolcu olduğunu ve onu transfer ettikleri için yanılmadıklarını ifade eden Babayev, "Caner'in çok kabiliyetli biri olduğunu düşünüyorum. Takımımıza çağırdığımız için hata yapmadığımızı performansıyla zaten gösterdi. Maalesef her şey bir anda istenildiği gibi olmadı. O birkaç antrenörün değiştiği bir döneme denk geldi. Bildiğiniz gibi Zico ile de anlaşamadılar. O yüzden takımda fazla oynama imkanı bulamadı. Şunu da unutmamak lazım ki, onun oynadığı alanda şu anda Chelsea'de oynayan Zhirkov oynuyordu. Bildiğiniz gibi Zhirkov sadece Rusya'da değil, Avrupa'nın da en iyi oyunculardan birisi. Onunla rekabet etmek kolay değildi. Bu yüzden Caner yedek beklemek zorunda kaldı. Bir anda birkaç oyuncumuzun sakatlandığı dönemler oldu ve antrenör onu savunma oyuncusu olarak kullanmak zorunda kaldı. Fakat bu onun için zordu. Daha sonra futbolcunun ricası ve kendisini geliştirmesi için Caner'i yaza kadar Galatasaray takımına kiralık verdik. Oyuncumuz Galatasaray'da gerçek yerinde oynatılınca da kendini gösterdi" dedi.

Haberin Devamı

Caner'in Galatasaray'da ortaya koyduğu performansın kendilerini çok memnun ettiğini vurgulayan Babayev, "Oyuncumuzu yakından takip ediyoruz. Kendisini Galatasaray'da gösterebilmesinden dolayı da çok memnunuz. O kendini daha da geliştirip, oynadığı kulübe daha fazla katkı sağlayacak bir futbolcu" diye konuştu.

Babayev ayrıca, Caner Erkin'i Galatasaray'a kiralık verdiklerini ve oyuncuyu satın almak için, Türkiye'den kendilerine herhangi bir teklif gelmediğini söyledi.

Caner'in Galatasaray'da 2010 yazına kadar kiralık oynayacağını da sözlerine ekleyen Babayev, bu oyuncuyu kullanma ve satma hakkının CSKA'ya ait olduğunun altını çizdi. Babayev, şöyle etti:

"Caner'in ileriye dönük durumu hakkında konuşmaya ve diyalog kurmaya hazırız. Söylediğim gibi, şu ana kadar bizimle Caner'in satın alınması hakkında kimse görüşme yapmadı. İlk olarak, oyuncunun kendisi ile görüşüp ne düşündüğünü öğrenmek ve fikrini almak lazım. Kiraya verdiğimiz oyuncularımız için hocamız Leonid Slutskiy'in de ne düşündüğü önemli. Bildiğim kadarıyla hocamız Caner'in performansını çok beğeniyor. Ancak şu anda konuşmak için erken. Türkiye'de ligin ikinci yarısı yeni başladı. Lig sonunda söylediğim gibi futbolcu ile konuşup ortak bir karar alacağız."

Haberin Devamı

"JO, ÇOK GÜÇLÜ BİR FORVET, GALATASARAY'A ÇOK FAYDASI OLUR"

Roman Babayev, Galatasaray'ın kadrosuna kattığı eski oyuncuları Jo Alves için ise, "Bence Jo çok güçlü bir hücum oyuncusu. Elbette Galatasaray'a katkısı olur. İngiltere'de niçin başaramadı bilmiyorum. Ama bir gerçek var ki İngiltere Premier Ligi, dünyadaki en zor liglerden biri. İtalya, İspanya, Türkiye ve Rusya'dan çok farklı. Belki de onun oynayacağı bir lig değildi. Ama Galatasaray'a büyük bir katkısı olacağından şüphem yok, çünkü çok güçlü bir hücum oyuncusu. Jo'ya Galatasaray'da başarılar diliyorum ve çok gol atacağını düşünüyorum. Jo'nun İngiltere'de başarılı olamadığı için üzüldüğünü biliyorum. O öyle bir oyuncu ki, onun için futbol paradan daha önemli. Bu yüzden Jo'nun futbolu özlediğini ve başarılı olacağını düşünüyorum" dedi.

Haberin Devamı

Türkiye'de çok sayıda başarılı oyuncunun bulunduğunu ve Rusya'ya daha çok Türk oyuncunun geleceğini de düşündüğünü ifade eden Babayev, bir dönem Beşiktaşlı Nihat Kahveci ile ilgilendiklerini de hatırlatarak, Avrupa'da da oynayan birçok başarılı Türk oyuncu olduğunu ve bu yüzden sürekli Türkiye ligini takip ettiklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!