Caner 6 bin Euro yüzünden kaçtı

Güncelleme Tarihi:

Caner 6 bin Euro yüzünden kaçtı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2007 00:00

Vestel Manisaspor’un 4 milyon Euro’ya CSKA Moskova’ya sattığı Caner Erkin’in 2 yıl önce Beşiktaş’ın kapısından döndüğü ortaya çıktı.

BEŞİKTAŞLILAR için acı ama gerçek... Sadece Türk futboluna değil dünya futboluna damga vuran birçok futbolcu siyah beyazlı kulübün kapısından döndü. Rıdvan Dilmen’den Hakan Şükür’e hatta Ümit Karan’a dek birçok önemli futbolcunun transferleri, imza aşamasına gelmesine rağmen gerçekleşemedi. Beşiktaş’ın elinden kaçırdığı yıldızların son örneğinin Caner Erkin olduğu ortaya çıktı. Vestel Manisaspor’un 4 milyon dolara CSKA Moskova’ya sattığı 18 yaşındaki sol kanat oyuncusu, sadece 6 bin Euro yüzünden transfer edilemeyip geri gönderildi.

Gizlice getirildi

Beşiktaşlıları çok üzecek bu olay 2004 yılının haziran ayında yaşandı. Siyah beyazlı kulübün Arama ve Tarama Ekibi tarafından birçok maçı izlenen Caner Erken, Vestel Manisaspor’dan izin alınmadan, gizlice İstanbul’a getirildi. Bir hafta süreyle Fulya Tesisleri’nde kalıp B Genç Takım ile antrenmanlara çıkan Caner, o dönemdeki alt yapı antrenörleri Mehmet Ekşi, Ömer Gülen, Tekin Aslıhan ve Ekrem Örenç’ten tam puan alır. Dört antrenör de alt yapı yönetimine yazdıkları raporda, Caner’in gelecek vaadeden süper bir yetenek olduğunu ifade eder. Caner’in Beşiktaş’a transferi artık an meselesidir. Oğlunu gizlice İstanbul’a getiren baba Celalettin Erkin, heyecanla müjdeli haberi beklemektedir. Fakat nedendir bilinmez, futbolcunun Vestel Manisaspor’dan transferi için gereken 6 bin Euro’luk yetiştirme parası ödenmez. Caner’e 6 bin Euro’yu çok gören Beşiktaş, daha sonra 200 bin Euro ödeyip Almanya’da top koşturan Aydın Karabulut adında, şimdilerde PAF Takımı’nda oynayan bir futbolcuyu transfer eder.

Ders alınmalı

Beşiktaş’ın eski yöneticilerinden Burhan Tanış, Caner Erkin olayından ders alınması gerektiğini belirterek, "O dönemde 6 bin Euro verilmediği için büyük bir yıldız elden kaçtı. Beşiktaş Caner gibi ne fırsatlar kaçırdı. Hakan Şükür uzun boyu nedeniyle beğenilmedi. Rıdvan Dilmen ve Emre Belözoğlu da boyları kısa diye alınmadı. Bu hatalardan herkes ders almalı" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!