'Candostları' aranıyor

Güncelleme Tarihi:

Candostları aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2015 01:16

Hayvanseverler tarafından gönüllülük esasıyla kurulan Hayvan Kurtarma Derneği ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşamını sürdüren 250 köpek, Ankaralı hayvanseverlerin ilgisini bekliyor.

Haberin Devamı

Ankara'da 20 yılı aşkın bir süredir sahipsiz hayvanlara yardım eden Zekiye Taş Köklü ve Fahir Köklü tarafından kurulan Hayvan Kurtarma Derneği ve Rehabilitasyon Merkezi, gönüllüler aracılığıyla sokaktaki hayvanları kurtarıp, rehabilite ediyor. Gönüllü bir organizasyon olan merkezde şu an 250 köpek yaşıyor. Tedavi sonrası sokağa bırakılmayan hayvanlar ‘candostu’ projesi kapsamında, merkezde masraflarını karşılayacak yardımseverleri ve kendilerine sıcak bir yuva sağlayacak yeni sahiplerini bekliyor. Çayyolu’nda yer alan merkezin bağış ve yardımlarla ayakta durabildiğini aktaran Zekiye Taş Köklü şunları söyledi:

TEDAVİ EDİLİYORLAR

“Kaza geçirdikten sonra yol kenarında bırakılmış sokak köpekleri, evde bakılamayacağı için sokağa veya ormana bırakılmış çok sayıda cins köpek, işkence görmüş kedi ve köpekler, üretimden sonra hasta oldukları için seçilerek atılmış yavru köpekler, dövüştürülerek veya saldırıya uğrayarak yaralanmış köpekler merkezimizin nüfusunu oluşturuyor. Gönüllü dostlarımız farklı projeler geliştirerek merkezimize gelir sağlamak için çalışmalar yapıyor. ‘Candostum’ projesi bunlardan biri. Her köpek için bir sponsor, bir candostu arıyoruz. Mama, battaniye tasmanın yanı sıra kulübe ve tel çit en acil ihtiyaçlar arasında yer alıyor. Ankaralıları, http://haykurweb.wix.com/hayvankurtarma internet adresinden patili dostlarımıza candostu olmaya ve bulmaya davet ediyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!