Canaydın: Rehin hisseler alınacak

Güncelleme Tarihi:

Canaydın: Rehin hisseler alınacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2005 19:38

G.Saray'ın olağan genel kurul toplantısında üyeler yönetimi topa tuttu, Canaydın yaptıkları icraatları savundu.

Haberin Devamı

Galatasaray Kulübü'nün aylık olağan divan kurulu toplantısında üyeler, yönetimi eleştiri yağmuruna tuttu.   Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, kulüp başkanı Özhan Canaydın ile birlikte yönetim kurulu üyeleri Ergun Gürsoy, Refik Arkan, Cengiz Özyalçın ve Fatih Gökşen de katıldı.

"DURUM VAHİM"

Semih Haznedaroğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, divan kurulu üyesi Prof.Dr.Oğuz İmregün, güncel olaylar bölümünde söz alarak, sarı-kırmızılı kulübün banka borçları nedeniyle büyük sıkıntı içinde olduğunu savundu.
AIG şirketiyle olan hisse payı sorununun sona ermediğini, yalnızca el değiştirdiğini belirten İmregün, hisselerin yeni sahibi Ünal Aysal'ı kastederek, “Gelirimizden, AIG gibi aynı payı şimdi o alıyor. Yönetim kurulunun çağrısı sonucu toplanacak olağanüstü genel kurul toplantısında çok dikkatli olalım” dedi. İmregün, “Biz bu araziyi (Riva'daki arazi) satmazsak, zaten bankalar icra yoluyla satacak. Şimdi deniz bitti. Bankalar beklediler ve 90 milyon dolar temettü aldılar. Şimdi alacak birşey kalmadı, paralarının aynen ödenmesini veya garanti istiyorlar. Eğer bunun formülünü bulmazsak icrayla satılacak, gayet basit. Ben bugün Galatasaray'a son görevimi yaptığımı düşünüyorum. Galatasaray'ın durumu sanılandan vahimdir. Yarın bu kulüp sıkıntıya gittiğinde Allah göstermesin, divan kurulu olarak hepiniz sorumlu olursunuz.”
  
YARSUVAT: RİVA MART AYINA KALSIN
  
Kurulun eski başkanlarından Duygun Yarsuvat da yönetime tepki göstererek, Riva arazisinde yapılması planlanan inşaat çalışmaları için yetkinin bir sonraki yönetime verilmesi gerektiğini kaydetti. Özhan Canaydın yönetimine ağır sözler sarfeden Yarsuvat, ”Galatasaray, değerleriyle ileri gitmişti ama sokağa düşürüldü. Her konuda başarısızlık var Galatasaray'da” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kürsüye ikinci kez çıkan ve başkan Özhan Canaydın'a dönerek, “Ben sizi başarılı bir yönetim olarak görmüyorum” diyen Yarsuvat, Seyrantepe, Galatasaray Adası ve Riva arazisi konularında Canaydın ile karşılıklı ve gergin geçen diyaloglarda bulundu.

 

Haberin Devamı

"HİSSELER GERİ ALINACAK"

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, Divan Kurulu toplantısında yapılan eleştirilere tepki gösterdi. Riva arazisi konusuna değineN Canaydın,  “En önemli konu Riva projesidir. Orası ne benim, ne de bu yönetimin projesi. Galatasaray'ın projesidir. Çok uğraştık. 14 aylık bir süreçte, yüzde 16 olan imar iznini yüzde 20'ye çıkardık. İsteğimiz ise yüzde 25” dedi. Canaydın, “Riva, kar paylaşımı ile bir organizason içinde olacak. Satılmayacak ve kat karşılığı verilmeyecek. Bitim safhasına kadar da artan değer bizim menfaatimize devam edecek” diye konuştu.
Duygun Yarsuvat'ın, “Galatasaray sokağa düşürüldü” şeklindeki sözlerinin kendisini çok üzdüğünü ve şahsına yapılmış bir hakaret olarak algıladığını belirten Canaydın, AIG'den alınan ve kulüp üyelerinden Ünal Aysal'ın elinde bulunan kulüp hisseleriyle ilgili olarak da “Yılbaşına kadar yabancı bir banka kredisiyle hisseleri o bankaya rehin olarak bırakacağız. Biz temettü gelirlerimizle ödeyerek de 4-5 sene içinde hisselerin tamamını kulübümüze geri döndüreceğiz. Operasyon bitmek üzeredir. Bu arkadaşımıza (Ünal Aysal) huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Geri vermek için zaten bizden daha aceleci davranıyor. Hisselerimizi de rehinden ana parasını ödeyerek geri alacağız” diye konuştu.
  
"SEYRANTEPE'NİN TAPUSUNU ALMAYA ÇALIŞIYORUZ" 
  
Özhan Canaydın, Riva arazisi için yetki istemeleriyle ilgili, ”Daha önce de yönetime yetki verdik. Seyrantepe ne oldu” şeklindeki eleştirinin kendisini üzdüğünü söyledi.  Konuşan Divan Kurulu üyelerinin tavırlarının hesap sorar nitelikte olduğunu kaydeden başkan Canaydın, “Bu tavra kırılıyorum. Seyrantepe Projesi, tamamen bizler tarafından, yoktan var edilmiş bir projedir. Üst kullanım tapusu 30 sene kulübümüzündür. bunun yanı sıra yer tapusunu almaya çalışıyoruz. Eğer bunu yaparsak, Riva'dan daha değerli bir tapuya sahip olacağız” dedi.
  
“ÇOK ZOR DÖNEMEÇLERDEN GEÇİYORUZ”
  
Galatasaray Kulübü'nün büyük zorluklar yaşadığını kaydeden Canaydın, “Bu yönetim de en az sizler kadar Galatasaraylı insanlardan oluşmuştur. Galatasaray'ın malını kendi kişisel malımızdan çok daha kıymetli tutarız. Çok zor dönemeçlerden geçiyoruz. Sportif olarak başarılı olmayabiliriz. Biz ne günler gördük ve nerelerden geldik. İnşallah eski günlerimize dönüşümüz yaklaşmaktadır. Allah hepimize o günleri göstersin" dedi.
  
"KENDİMİ TUTAMAZSAM KONUŞURUM"
  
Tribünlerde yaşanan protestolardan muhalefeti sorumlu tutan Canaydın,  “Çok dolarsam, mani olamayıp çıkacağım ve konuşacağım. Bazı genel kurul üyelerimizin teşvik ettiğini, mali katkı sağlayarak onlara pankartlar hazırlattıklarını, insanları provoke ettiklerini görüyorum. Yılmayacağım. Başkanına hakaret ettiren, Galatasaray'a hiçbir katkısı olmayanların, 3.5 senede hiçbir şey yapamadığımızı söylemelerini üzülerek dinliyorum. Giderken huzurlu olacağım. Elimden geldiğince bir şeyler yaptım. Camiayı memnun edememiş olabilirim, ama inanın, en az sizler kadar Galatasaraylıyım. Tüm gücümle çalışıyorum, çalışacağım. Galatasaray için hayırlısı ne ise o olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

AZİZ YILDIRIM'A CEVAP
  
Özhan Canaydın, Tahkim Kurulu'ndaki istifalar sonrası Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'la basın toplantıları vasıtasıyla girdikleri söz düellosunu sürdürdü.

Canaydın, Aziz Yıldırım'ın, Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi öncesi siyah-beyazlı takımın stadının açılması yönünde kendisinin bir Tahkim Kurulu üyesine telkinde bulunduğu imasına cevap vererek, şöyle konuştu:  “Büyük kulüplerimizden birinin başkanı, beni kastederek, (Federasyon kurullarından biriyle görüşerek şöyle yaptı mı?) diye sordu. Ben Galatasaray Kulübü başkanıyım ve tüm federasyon birimleri ile teke tek konuşurum. Ama bugün bir başka kulüp taraftarı olan Tahkim Kurulu Başkanı bile, 'Canaydın (eşit davranın) dışında bir şey söylemedi' dedi. Öncelikle kulübümün olmak üzere, sporun içinde her kulübün haklarını koruma hakkım da vardır.

Haberin Devamı

"BANKALARLA MUTABAKATIMIZ VAR"

Galatasaray Kulübü'nün mali işlerden sorumlu asbaşkanı Refik Arkan, Riva arazisi konusunda Divan Kurulu üyelerine bilgi verdi. Sınai Kalkınma Bankası ile Galatasaray'ın borçlarının yapılandırılması için ciddi bir çalışma yaptıklarını ifade eden Arkan, ”O çalışmadan çıkan sonuç, arazinin değerlendirilmesi suretiyle bankalarla olan münasebetimizin uygun bir yapıya oturtulabileceği yönündeydi. Gayrimenkul piyasasında yaşanan gelişme bize fırsat oldu. Borçlarımız konusunda bankalarla bir mutabakatımız var. Bankalarla problemimiz yok ama yıl sonundan önce kredi borçlarımızı yeniden yapılandırmamız, hem kendimiz, hem de Galatasaray'ın menfaati icabıdır” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!