Çanakkale şehitleri Torbalı'da türkülerle anıldı

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale şehitleri Torbalıda türkülerle anıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2018 13:39

Çanakkale şehitleri Torbalı'da türkülerle anıldı

Haberin Devamı

İZMİR'in Torbalı ilçesinde, Belediye tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'üncü yıldönümü nedeniyle 'Bir Diriliş Destanı Türkülerle Çanakkale' adı altında etkinlik düzenlendi.

Torbalı Belediyesi Kültür Merkezi'ndeki halkın yoğun ilgi gösterdiği etkinliği AK Partili Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ve eşi Arzu Görmez de izledi. Programda solistler Arzu Dereli, Ali Çakar, Serhat İren, Gani Kıratlı, Yılmaz Demirtaş, Emre Oral Burç sahnede toplam 12 türkü seslendirdi. Türkülerin seslendirildiği sırada izleyicilere perdeye yansıtılan görüntüler vasıtasıyla Çanakkale Savaşı'ndan sahneler izlettirildi. Salonu dolduran yüzlerce izleyici duygu selinin yaşandığı programı ayakta alkışladı.

Programın açılışında konuşan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Çanakkale ruhunun aradan geçen 103 yıla rağmen hala dipdiri olduğunu vurgulayıp, "Toprağını, bayrağını, varlığını, ezanını, onurunu korumak adına yüzyılardır kesintisiz biçimde hep elleri tetikte olan, bu kadar savaşan, kıtadan-kıtaya seferler düzenleyen başka bir devlet ve millet olduğunu sanmıyorum. Çanakkale Şehitliği'nde bütün bu İslam coğrafyasından, ülkemizin her noktasından, ilinden şehitler vardır. İzmirli, Ankaralı, Konyalı, Diyarbakırlı, Şanlıurfalı, Kahramanmaraşlı, Tokatlı, Yozgatlı, Halepli, Şamlı, yan yana yatıyor. Çanakkale ruhunu bizler yaşattıkça ve korudukça ne bizi bir güç yıkabilir ne de bölebilir. Allah birliğimize, beraberliğimize zeval vermesin, bizim bu alçak tuzakların hepsini boşa çıkarmaya gücümüz var. Bu vesileyle vatanın birliği ve milletin bekası için can veren bütün şehitlerimizi tekrar tekrar rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

TORBALI (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!