Çanakkale Şehitleri Anıldı

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale Şehitleri Anıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2015 14:42

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİNDE (HKÜ) EĞİTİM FAKÜLTESİ VE HKÜ SOSYAL YARDIMLAŞMA KULÜBÜ TARAFINDAN ÇANAKKALE ZAFERİNİN 100.YILI ETKİNLİKLERİ ÇERÇEVESİNDE “İNSANLIĞIN SAVAŞI YENDİĞİ YER; ÇANAKKALE” VE İSTİKLAL MARŞININ KABULÜNÜN 94. YILDÖNÜMÜNDE ŞAİR MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ.

Hasan Kalyoncu Üniversitesinde (HKÜ) Eğitim Fakültesi ve HKÜ Sosyal Yardımlaşma Kulübü tarafından Çanakkale Zaferinin 100.yılı etkinlikleri çerçevesinde “İnsanlığın Savaşı yendiği yer; Çanakkale” ve İstiklal Marşının kabulünün 94. Yıldönümünde Şair Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenlendi.
HKÜ Sosyal Yardımlaşma Kulübü tarafından HKÜ Kongre ve Kültür Merkezinde (KKM) düzenlenen program kapsamında Çanakkale zaferini konu alan fotoğraf sergisinin gezilmesinin ardından, İstiklal Marşı büyük bir coşkuyla okundu.
Açış konuşmasını yapan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, “Bugün burada, Çanakkale Zaferi’nin 100.Yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin Şehitler Gününü idrak etmenin onurunu ve gururunu hep birlikte yaşamaktayız. Çanakkale Zaferi; dünya literatüründe bir dönüm noktasının yaşandığı, Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, yüce Türk Milletinin kahramanlık ve fedakarlıklarının doruk noktasına ulaştığı bir prestij ve azmin mücadelesi olmuştur. Türk Kurtuluş ve İstiklal Mücadelesinin en hazin sahnelerine sahip olan Çanakkale Savaşının üzerinden 100 yıl geçtiği halde yüzyıllar geçse dahi Türk milleti bu vatanın kara bağrında kefensiz yatan evlatlarını unutmayacaktır.
Üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden, milletimizin varlığının, birliğinin ve beraberliğinin ölümsüz sembolleri aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, şükranlarımı sunuyorum. Bu anma günü vesilesiyle yüksek ahlakı, özgürlüğe adanmış kahraman kişiliği, yaşadığı toplumun inanç ve mücadele azmini anlayan ve anlatan eserleriyle yarınlarımıza yol gösteren büyük düşünce adamı, milletimizin en önemli milli mutabakat metni olan İstiklal Marşımızın yazarı ve yüreklerimizi titreten şiirlerin edibi Mehmet Akif Ersoy’u bir kez daha rahmetle anıyor, minnet ve dualarla yad ediyorum. İnanıyorum ki biz Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak Mehmet Akif’in özlemiş olduğu Asım’ın neslini yetiştirmeye çalışacağız. Bizleri bu anlamlı günde onurlandıran siz değerli konuklarımıza teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.
“İstiklal Marşını güzel okuma” yarışmasında dereceye giren Gaziantep Dayı Ahmet Ağa İlkokulu öğrencisi Zerrin Bahadıroğlu büyük bir coşku ve beğeni ile İstiklal Marşını okudu. Düzenlenen programda Çanakkale’nin Zaferinin önemini ve anlamını belirtmek için Tarihçi Enes Güney, Çanakkale Zaferini anlatan bir sunum düzenledi. Sunumda İstanbul’un Fethinden Çanakkale Savaşına kadar olan önemli gelişmeleri anlattı. Çanakkale’nin nasıl imkansızlıklar içinde imkan bulunarak kazanıldığını anlatan Güney’in sunumu seyirciler tarafından ilgi ile dinlendi. Büyük bir coşku ile Zaferi anlatan Enes Güney, daha önce gün yüzüne çıkmamış birçok fotoğrafları seyirciler ile buluşturarak Çanakkale’nin tüm gerçeklerini anlattı.
“İnsanlığın Savaşı yendiği yer; Çanakkale” ve “İstiklal Marşının kabulünün 94. Yıldönümünde Şair Mehmet Akif Ersoy’u anma programı”, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Dil Bölümü Öğretim Görevlisi Hamide Ali Yazıcıoğlu’nun konuşmasıyla devam etti. 12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anlatan konuşmalar yapan Yazıcıoğlu İstiklal Marşının kabulünden günümüze kadar geçen dönemi anlattı.
Programın sonunda ise HKÜ öğrencilerinin “Çanakkale Destanı” adlı Oratoryosu büyük alkış alırken, Tiyatro Kulübü öğrencilerinin “Akif Olmak” adlı tiyatro gösterisi de izleyenleri duygulandırdı. Yoğun katılımın olduğu programda duygulu anlar yaşanırken program, plaketler takdimi ve hatıra fotoğrafları ile sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!