Çanakkale Menüsü İkramı

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale Menüsü İkramı
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2015 12:10

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ (HKÜ) AKADEMİSYENLERİ, İDARİ PERSONELİ VE ÖĞRENCİLERİ, ÇANAKKALE KAHRAMANLARINI ANMAK İÇİN, ONLARIN CEPHEDE YEDİĞİ YEMEKLERDEN YEDİ.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) akademisyenleri, İdari Personeli ve öğrencileri, Çanakkale kahramanlarını anmak için, onların cephede yediği yemeklerden yedi. Buğday çorbası, üzüm hoşafı ve yarım ekmekten oluşan menünün verildiği Üniversite Yemekhanesi’nde duygu yüklü anlar yaşandı.
HKÜ öğrencilerinin Sosyal Yardımlaşma Kulübü tarafından davet edilen Türk Chopper Grubu ve tüm HKÜ öğrencileri, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nı okuyarak bu anlamlı günde bir araya geldiler.
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıldönümü dolayısıyla Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sosyal Yardımlaşma Kulübü öğrencileri tarafından “İnsanlığın savaşı yendiği yer; Çanakkale” sloganı ile Çanakkale kahramanları için etkinlik düzenledi. “Çanakkale içinde” ve “Hey onbeşli” gibi kahramanlık türkülerinin çalındığı Üniversitenin Yemekhanesinde öğrenciler buğday çorbası, üzüm hoşafı ve yarım ekmekten oluşan Çanakkale yemek menüsünden yedi. Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Tamer Yılmaz, "Bu kutsal günün hatırlanması ve gençlerimizin o şuuru hissetmeleri çok önemli. Bu büyük zaferin yıldönümünde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, canlarını ortaya koyarak “Çanakkale Geçilmez” dedirten kahraman Şehit ve Gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyorum" dedi.
HKÜ Kampüs alanında temsili siperler kurularak, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yılında Kahraman Şehit ve Gazilerimiz anıldı.
Çanakkale ruhunu yaşatmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten HKÜ Sosyal Yardımlaşma Kulübü Başkanı Melih Demirel, "Çanakkale’de kahramanlarımız yarı aç, yarı tok kalarak bu vatanı kurtardılar. Kimi zaman ekmek bile bulamadılar. Biz de onların zor şartlar altında buğday çorbası, üzüm hoşafı ve yarım ekmek yediklerini hatırlayarak ve hissederek öğle yemeğimizi yemek istedik" dedi.
Etkinliğe HKÜ Rektörü Prof.Dr. Tamer Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. M.Hanifi Aslan ve Prof.Dr. Yaşar Özbay, Genel Sekreter Ümit Şahnaoğlu, HKÜ Akademisyenleri, İdari Kadrosu ve öğrencileri katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!