Çanakkale Devlet Hastanesi'nde 'Diyabet Okulu' dönemi

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale Devlet Hastanesinde Diyabet Okulu dönemi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2016 13:20

Çanakkale Devlet Hastanesi'nde 'Diyabet Okulu' dönemi

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Devlet Hastanesi'nde, diyabet hastalığına karşı bilincin oluşturulup, hastaların bilgilendirilmesi için 'Diyabet Okulu' açıldı. Diyabet okulundaki eğitimlerin iki hafta boyunca iki günlük periyotlar halinde, birer diyabet eğitim hemşiresi, diyetisyen ve fizyoterapist tarafından verildiği bildirildi.

Sağlık Bakanlığı'nın diyabet hastalarının uyumu ve bilincinin artırılması amacıyla Türkiye Diyabet Programı kapsamında tüm Türkiye'de bir süre önce başlattığı 'Diyabet Okulu' Çanakkale Devlet Hastanesi'nde de tüm hızıyla sürüyor. Çanakkale Devlet Hastanesi Diyabet Polikliniği Koordinatörlüğü'ndeki eğitimlere hastalar büyük ilgi gösteriyor.

Diyabet Eğitim Hemşiresi Serap Yasa, diyabeti tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de gün geçtikçe artan kronik bir hastalık olduğuna dikkat çekip, "Diyabetin yönetiminde hasta eğitimleri son derece önem taşır. Okulumuzda, 'Diyabet nedir?', Beslenme ve Egzersiz, İlaç ve İnsülin Tedavisi, Diyabetin Sebep Olduğu Sağlık Sorunları Nasıl Önlenebilir' konularında eğitimler veriyoruz. Eğitimlerimiz iki hafta ve iki günlük periyotlar şeklinde sürecek. Eğitim sonunda katılımcılara Sağlık Bakanlığı onaylı Diyabet Okulu Diploması verilecektir. Tüm diyabetlileri okulumuza davet ediyoruz" dedi.

Eğitimlerin, birer diyabet eğitim hemşiresi, diyetisyen ve fizyoterapist tarafından verileceği bildirildi.

Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!