Cana gitti Muslera geldi

Güncelleme Tarihi:

Cana gitti Muslera geldi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2011 00:00

Sarı kırmızılılar, İtalya’nın en az gol yiyen 2.takımı Lazio’nun file bekçisine karşılık Lorik Cana artı 2 milyon Euro verdi.

Haberin Devamı

FERNANDO Muslera, G.Saray’da... Elmander, Selçuk İnan ve Ceyhun’dan sonra sarı kırmızılı takım kalecisini de buldu. Bir aydan bu yana Cimbom’un peşinde olduğu Uruguay Milli Takımı kalecisi için kulübü Lazio ile anlaşmaya varıldı. G.Saray, Muslera’yı kadrosuna katarken Lorik Cana’yı İtalya’ya uğurladı. Sarı kırmızılılar, İtalya’nın en az gol yiyen 2.takımı Lazio’nun as kalecisine karşılık bonservis bedeli olarak Lorik Cana artı 2 milyon Euro verdi.

Kıyasıya pazarlık

Ocak ayında Lazio ile sözleşmesi bitecek olan Muslera için dün İtalyanlarla kıyasıya bir pazarlık yaşandı. Transferin perde arkası ise 2 etaplı olarak gerçekleşti. Ali Gürsoy 5 gündür İtalya’da Lazio Kulübü ile görüşürken, G.Saray Yönetimi ise 2 gündür Florya’da file bekçisinin menajeri eski futbolcu Daniel Fonseca ile görüştü.

Dün sabah Fonseca Florya’ya geldi. Yapılan görüşmelerden sonra iki taraf el sıkıştı. Ancak Lazio, Muslera için Lorik Cana artı 3 milyon Euro talep etti.

G.Saraylı yöneticiler transferi ‘Cana-Muslera’ takası ile bitirmek için diretti. İtalyan kulübü yetkilileri, “Uruguay Milli Takımı’nın kalecisini alacaksınız” kozuyla geri adım atmadı.

2.5 milyon Euro alacak

Ve Galatasaray Kulübü uzun süren görüşmeler sonucu dün akşam saatlerinde Cana artı 2 milyon Euro’luk teklif kabul edince, Muslera’yı resmen renklerine bağladı. Fenerbahçeli Lugano’nun da arkadaşı olan 25 yaşındaki Muslera’nın 5 yıllık sözleşmeye imza atması beklenirken, Uruguaylı kaleci yıllık 2.5 milyon Euro para kazanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!