Çamlıdere’ye yeni kütüphane

Güncelleme Tarihi:

Çamlıdere’ye yeni kütüphane
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2010 00:00

Ankaralılar Vakfı Kadınlar Kolu, ‘Her İlçeye Bir Kütüphane’ kampanyası kapsamında, altıncı kütüphaneyi Çamlıdere Anadolu Kız Teknik Meslek Lisesi’nde açtı.

Kampanya kapsamında bugüne kadar Nallıhan, Kızılcahamam, Ayaş, Kalecik ve Güdül İlçelerindeki okullarda kütüphane açan vakfın kadınlar kolu üyeleri, Çamlıdere Doğa Dostları Derneği işbirliğiyle altıncı kütüphaneyi öğrencilerin hizmetine sundu. Okulda düzenlenen açılış törenine Çamlıdere Kaymakamı Hüseyin Parlak, Kız Teknik Okulları Genel Müdürü Emine Kıraç, Çamlıdere Doğa Dostları Derneği Başkanı Ali Öcal, Ankaralılar Vakfı Kadınlar Kolu Üyeleri ve eğitimciler katıldı.

Altı kütüphene 15 bin kitap

Vakfın eğitime verdiği öneme dikkat çeken Kadınlar Kolu Üyesi Mevhibe Can, Her İlçeye Bir Kütüphane’ kampanyası kapsamında altıncı kütüphaneyi açtıklarını söyledi. Hizmete giren kütüphanelere 15 bin kitap temin edildiğini ifade eden Can, “Buradaki kütüphaneye yaklaşık 2 bin adet kitap bağışladık. Kütüphanenin mobilya ve oturma gruplarını da öğrencilerimizin hizmetine sunduk. Kampanyamız kapsamında kitabın en iyi dost olduğunu aşılamak istiyoruz. Öğrencilerimiz teknolojiyi elbette takip edecektir fakat kitabı sevdirmek, kitap okuma oranını arttırmak en büyük amacımız” diye konuştu.
Törenin ardından Vakıf Başkanı Ayhan Sümer’in eşi Serpil Sümer’e ve Kadınlar Kolu üyesi Mevhibe Can’a plaket verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!