Çameli doğaseverlerin keşfini bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Çameli doğaseverlerin keşfini bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2017 14:19

Çameli doğaseverlerin keşfini bekliyor

Haberin Devamı

DENİZLİ'nin Çameli İlçesi'nde doğa sporlarının cazibe merkezi olması için belediyenin başlattığı çalışmalar sürüyor. Ormanları, Kolak Gölü, kanyonları, şelaleri gibi doğa güzellikleri bulunan, yamaç paraşütü, dağ bisikleti organizasyonları, yürüyüş, kampçılık, kış sporları gibi birçok macera sporlarına ev sahipliği yapan Çameli'de dağ bisikleti ve yürüyüş rotaları işaretleme çalışmaları da tamamlandı.

Çameli Kaymakamlığı, Çameli Belediyesi ortaklığı ile yapılan Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) hibe destekli Çameli Spor, Macera ve Doğa Turizmi Alt Yapı Geliştirme Projesi kapsamında toplam 650 kilometrelik 60 bağımlı, bağımsız yürüyüş rotalarının ardından 1380 kilometre dağ bisikleti ve yürüyüş rotalarının işaretlendirme, levhalandırma ve GPS kayıtlarının alınması çalışmaları tamamlandı. Bu projenin görünürlüğü ve tanıtımı için harita ile tanıtım kitapları hazırlanarak çalışmalara başlandı.

Bu proje kapsamında dağ bisikleti ve yürüyüş rotaları Ortaca Dalyan-Fethiye rotaları ile birleştirildi. Türkiye ve yurtdışından Çameli İlçesine gelen bisikletçi ve doğaseverler, hiçbir rehbere ihtiyaç duymadan tabelalara bakarak gideceği yere ulaşabilecekler. GEKA destekleri ile yapılan bu proje ile Marmaris, Dalyan, Ortaca, Dalaman, Fethiye güzargahlarından bu rotaları kullanarak güvenli bir şekilde Çameli'ne ve Kibyra Antik Kentine ve Pamukkale'ye kadar varabilecekler. 1380 kilometre olan bu rotaların tamamının GPS kayıtları alındı. Uluslararası işaret sistemi olan Grande Randonnee sistemi ile işaretlendirme ve tabela çalışmaları tamamlandı.

AK Partili Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan İlçeye gelmek isteyen sporcuların rahat ve güvenli şekilde doğası ve eşsiz manzarası eşliğinde ziyaretlerini yapabileceklerini söyledi.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!