Çalışma arkadaşlarımın saygısızlığı beni yıldırdı

Çalıştığım yerdeki insanların saygısızlıklarına tahammül edemiyorum. İçime kapandım, kimseyle konuşmuyorum.

Selam Güzin Abla, ben 36 yaşındayım. Üniversite mezunuyum. Yüksek mühendisim ve özel sektörde iyi bir konumda çalışıyorum.
Altı kardeşiz. Ailem hepimizi gayet düzenli, mükemmeliyetçi ve saygılı yetiştirdi.
Bakıyorum, okurlarınız iş yerlerinde yaşadıkları saygısızlığa tahammüllerinin kalmadığını yazıyorlar size. Aynı durumu ben de yaşıyorum.
Çay molalarında yapılan sohbetlerin kalitesizliği, yaşça küçük çalışanların kendilerinden büyüklere yer vermemeleri, günlük alınan gazetelerin sayfaları açılmadan ertesi güne ulaşması, ülke gündemlerinden bihaber oluşları, beni artık yılgınlığa sürükledi.
Ben de içime kapandım. Kimseyle konuşup görüşmüyorum. Onlar tarafından asosyal ilan edilmem, kadın arkadaşım yok diye alaylarla karşılaşmam, hiçbiri beni etkilemiyor artık.
Benzeri sataşmaları artık önemsemez oldum. Sizce bu iş arkadaşlarıma karşı nasıl bir tavır sergilemeliyim? Alaylarına nasıl yaklaşmalıyım? Kendimi o ortama nasıl adapte edebilirim?
Rumuz: Mühendis

Sevgili oğlum, iş yerlerindeki kişilik çatışmaları, karşılıklı saygısızlık, üstlerle astlar arasındaki gerginlik, dedikodu, çekememezlik, tahammülsüzlük gibi sorunlar benim de gündemimi işgal etmeye başladı.
İnsanlar, aşk acısı, mutsuzluk gibi sorunlarının yanı sıra artık iş yerindeki sorunlarını da benim köşeme taşır oldular.
Özellikle mobbing denen, iş yerindeki tacizler oldukça önem kazanmaya başladı. Ki bu da saygısızlığın bir başka ve çok ciddi yönü.
Bu nedenle, böylesine güzel bir mesleğe sahipken, iş yerinde parlak bir geleceğe adayken, kendini bu basit alaylar, bu saygısız davranışlar nedeniyle strese sokmamalısın.
Elbette iş ortamında dışlandığını hissetmek hiç kolay değil. Ama onları pek önemsemediğini, tavırlarına aldırmadığını gösterip, onlara karşı son derece hoşgörülü davranabilirsen, bu saçma davranışlarına son verebilir, hatta utanç duyabilirler belki. Bir dene istersen.

Başımız sağ olsun

Sevgili okurlarım, şehitlerimiz için gözyaşı döktüğümüz şu günlerde, acımıza bir acı daha eklendi. Van’da meydana gelen deprem bizi derinden yaraladı. Bir kez daha sarsıldık, altüst olduk. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm ulusumuzun başı sağ olsun.

Hakkâri’ye acil kışlık giysi ve bot

Feyza Hanım, geçtiğimiz çarşamba günü Hakkari’deki bir öğretmenin öğrencileri için kışlık giysi talebinde bulunduğu bir yazıyı yayınladınız, bu çok anlamlıydı.
Ben ve birkaç arkadaşım, o çağrıyı Facebook’ta olabildiğince çok kişiye yaymaya çalışıyoruz.
Ertesi gün aldığımız şehit haberlerinin ardından, aslında bunun anlamının ne kadar da büyük olduğu görülüyor.
O çocukların bize ihtiyacı var. Yoksa daha birçok şehidimizi toprağa vermek üzere programlanmış birer cani haline gelecekler. Onlar da bizim çocuklarımız, onlara sahip çıkalım.
Bu nedenle o çağrıyı ve adresi tekrar yayınlamanızı umut ediyorum. O öğretmene kucak dolusu sevgi ve saygılarımı iletiyorum.
Rumuz: Gülçehre

Sevgili okurum, çok haklısınız. İsteğiniz üzerine adresi yeniden yayınlıyorum. Çocukların erken bastıran kış için ihtiyaçları; kışlık giysi, mont, palto, bot, kayak kıyafetleri, kar botları, polar ve kazak...
Adres: Ali Sami Yen Sok. Orman Apt. 3/14 Gayrettepe (Sürmeli oteli karşısı)
bengu@balkirsigorta.com
Hakkari adresi: İlknur Arslan, Pepe iş Merkezi Daire: 1 Yüksekova Hakkari
Yazarın Tüm Yazıları