Çağdaş ve laik görünümlü kadınlar

Cem Mansur, Vakit gazetesinin Topkapı Sarayı’nda düzenlenen konserlerle ilgili yaptığı kışkırtıcı haberlerden sonra “Artık camia olarak Vakit’i takip ediyoruz” demişti.

Haberin Devamı

Ben de Vakit okuyorum ama benim derdim provokasyonları önceden öğrenmek değil. Gülmek için okuyorum. Vakit’in haber dili, mizah dergilerini aratmıyor.
İşte size en tazesinden, Ayla Erduran’ın fenalaşıp hastaneye kaldırıldığı konserden bir örnek. “İçki su gibi aktı”, “Topkapı Sarayı avlusunu adeta meyhaneye çevirdiler” sözlerini es geçiyorum ve şu satırlara odaklanmanızı istiyorum:
“İkinci defa sahne alan Ayla Erduran tekrar bayılınca programını yarıda kesti... Olayı görüntülemek isteyen muhabirlerimize çağdaş ve laik görünümlü kadınlar ‘o bir dahi’ şeklinde tepki gösterirken, güvenlik görevlileri ise Vakit muhabirlerini tartakladı.”
‘Çağdaş ve laik görünümlü kadınlar’ nasıl bir tanımdır sevgili okurlar? Siz birisini tarif ederken “Ya Ayşe vardı hatırlar mısın? Çağdaş ve laik görünümlü bir kızdı. Ne oldu ona?” der misiniz?
Belki de Vakit editörleri, ‘başörtülü’, ‘çarşaflı kadın’ benzetmelerine karşı böyle bir tanım üretmiş olabilirler ama fikrimi sorarlarsa çok absürd duruyor.
‘O bir dahi’ sözüne ne demeli? Şöyle bir ortam düşünün Ayla Hanım yerde yatıyor, etrafını gazeteciler cevirmiş, çağdaş ve laik görünümlü kadınlar, gazetecilere “Bırakın, açılın, çekmeyin. O bir dahi” diyor. Muhafazakâr mizah böyle bir şey olsa gerek.

Yamyamlara ızgara

Haberin Devamı

İnternetin en ünlü magazin sitesi TMZ’de gördüm haberi... “Yamyamlar için mükemmel ızgara” başlığını atmışlar... Haberin spotu daha da komik: “Noel’e dört ay kaldı... Eğer Noel yemeğinde bir arkadaşınızı pişirmek istiyorsanız, sizin için mükemmel bir hediye bulduk...”
Evet, yanlış okumadınız? İnternetten online satış yapan Sears adlı site, devasa bir ızgarayı: “Human Cooking > Grills to Cook Babies and More...” spotuyla duyurdu. Türkçe meali de herhalde şöyle bir şey: “İnsan pişirme (ya da insan kızartmak)... Bebek ve daha fazlasını pişirmek için ızgara”
Bu haber, TMZ’de yayınlandıktan sonra site hemen anonsu kaldırdı.
Bu arkadaşlar ciddiler mi? Yoksa her şey bir şaka mı? Tam netleşmedi ama böyle bir duyurunun yapıldığı kesin.
Tabii aramızda Hannibal Lecter gibi yamyam arkadaşların da var olduğunu unutmayalım. Bu konuda literatüre geçmiş yamyamlık vakaları var. Belki de Sears sitesi, çaktırmadan böyle bir satış yapıyor da olabilir.

Haberin Devamı

Burcu Esmersoy maç sunabilir mi

Burcu Esmersoy’un kariyer planlamasını doğrusu çok merak ediyorum. “Yaz Gecesi Show”undaki performansıyla rahatlıkla talk-show programı sunabileceğini de kanıtladı. NTV de Burcu ile farklı programlara imza atabileceğini görmüş oldu.
Yalnız ben Burcu’nun elde ettiği başarılardan çabuk sıkıldığını ve kendine hep yeni hedefler aradığını düşünüyorum. Hatırlarsınız bir ara oyuncu olmak istediğini açıklamıştı. Belki onu da iyi yapar ama bir de şu var: Biz Burcu’yu daha çok erkek egemen spor dünyasında bilgisiyle ayakta kaldığı için sevdik.
Yani demem o ki, Burcu başarı çıtasını yine spor dünyasında yükseltmeli. Spor dünyasında geleceği üst noktalardan biri de maç sunmak olabilir. Eğer bunu yaparsa internette “NTV Spor ekibinin desteği olmasa o bir hiç. Promter’ı kapatıp program sunsun da görelim” tarzı iddialara da yanıt vermiş olur. Maç sunmak gerçekten zor bir iş. Ne dersin Burcu maç sunabilir misin? Hem bu kulvarda senin için zorlu da bir rakip var: TRT’nin deneyimli ismi Semahat Özdoğan Arslaner.

Mustafa Sandal popstar mı

Haberin Devamı

Mustafa Sandal, “Tarkan ve benden sonra popstar çıkmadı” demiş... Çok iddialı bir açıklama. Hem bunu sanatçının kendisinin söylemesi hiç şık durmuyor. Musti, bırak da bunu başkaları söylesin.

Sokaktaki vatandaş seninle aynı fikirde değil. Buraya yazmıyorum, çünkü içlerinde ağır, haksız eleştiriler de var.
Belki de bu iddialı açıklamaya tepki gösterdikleri için sert eleştirilerde bulundular. Hürriyet’in internet sitesindeki okuyucu yorumlarına bakarsan ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın.

Yazarın Tüm Yazıları