Çadırkent Dışındaki Suriyeliler Kayıt Altına Alınacak

Güncelleme Tarihi:

Çadırkent Dışındaki Suriyeliler Kayıt Altına Alınacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2015 19:13

ADIYAMAN’DA ÇADIRKENT DIŞINDA YAŞAYAN SURİYELİLERİN KAYIT ALTINA ALINARAK DİLENCİLİK FAALİYETLERİNİN ÖNÜNE GEÇİLMESİ AMACIYLA VALİ MAHMUT DEMİRTAŞ BAŞKANLIĞINDA BİR TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Adıyaman’da çadırkent dışında yaşayan Suriyelilerin kayıt altına alınarak dilencilik faaliyetlerinin önüne geçilmesi amacıyla Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi.
Yapılan toplantıda İl Göç İdaresi Müdürlüğü uzmanlarınca geçici koruma kapsamında Adıyaman’da ve ilçelerinde ikamet eden Suriyeli sığınmacılara yönelik bir sunum yapıldı. Yapılan sunumda çadırkent dışında Adıyaman merkez ve ilçeleri ile köylerine yerleşerek günlük yaşamını sürdüren Suriyeli sığınmacıların sorunları ve bu sorunlara getirilecek çözümler ve öneriler gündeme getirildi. Yapılan sunumda geçici koruma kapsamındaki Suriyelilerin bulundukları ilden başka bir ile izin belgesi olmadan ayrılmalarının önüne geçilerek kayıtsız olanlar kayıt altına alınacak ve kayıt merkezlerine götürülecek. Acil sağlık hizmetleri hariç olmak üzere kayıt işlemlerini tamamlamayan Suriyelilere sağlık, eğitim, sosyal yardım gibi hizmetler de verilmeyecek. Ayrıca sokaklarda dilencilik yaptıkları tespit edilen Suriyeli çocuklar sokaklardan alınacak ve ailelerine teslim edilerek uyarılacak. Uyarılara rağmen çocuklar dilencilik faaliyetlerine devam ederlerse güvenlik kuvvetlerince aileleriyle birlikte kamplara gönderilecek.
Vali Demirtaş tarafından görüş ve önerilerin alındığı toplantı, karşılıklı değerlendirmelerin ve bazı kararların alınması ile sona erdi. Düzenlenen toplantıya İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Koyuer, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, Belediye Başkan Yardımcısı Muhittin Büyük, ilgili kurum amirleri ile göç uzmanları katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!