Çadır kentin Suriyeli "esnafı"

Güncelleme Tarihi:

Çadır kentin Suriyeli esnafı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2014 11:11

- Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Hatay'ın Yayladağı ilçesinde konaklama merkezine yerleştirilen Suriyelilerden bazıları, çadır ve prefabrik kulübelerde, manav, berber ve bakkal dükkanı ile büfe ve çay ocağı işletiyor

Haberin Devamı

HATAY (AA) - İSMİHAN ÖZGÜVEN - Yayladağı ilçesindeki konaklama merkezine yerleştirilen Suriyelilerden bazıları, çadır ve prefabrik kulübelerde "esnaflık" yapıyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca oluşturulan, 2 bin 806 kişinin kaldığı konaklama tesisindeki bazı Suriyeliler, tesis yetkililerinin onayını alarak, çadırdan ve prefabrik kulübeden iş yeri kurdu. "Çadır çarşısı" diye anılan yerdeki bakkal dükkanı, berber, manav, büfe, çay ocağı gibi işletmeler, Suriyelilere hizmet veriyor.

Tesis dışından aldıkları ürünleri burada satışa sunan "esnaf", hem para kazanıyor hem de tesisteki Suriyelilerin ihtiyaçlarını karşılıyor.

Bakkal dükkanı işleten Muhammet Hammut, AA muhabirine, eşi ve 5 çocuğuyla 2 yıl önce Suriye'nin Cebel Zavi köyünden Türkiye'ye geldiğini söyledi.

Haberin Devamı

Ülkesinde çiftçilikle geçindiğini anlatan Hammut, "Dükkan sayesinde farklı şeyler düşünmeye başladım. Diğer türlü sürekli boş oturarak ülkemizi ve yaşadıklarımızı düşünüyordum. O anları ve kaybettiğimiz yakınlarımızı düşündükçe daha kötü oluyordum. Bu iş sayesinde kafamız biraz olsun rahatlıyor" diye konuştu.

Ahmet Fehham da 3 yıl önce Lazkiye'den geldiğini, çadır kentteki Suriyelilere bir yıldır döner sattığını kaydetti.

Suriye'deki işini burada sürdürdüğünü ifade eden Fehham, "Türkiye, tüm ihtiyaçlarımızı karşılıyor ancak boş oturarak burada vakit zor geçiyordu. Ülkemizdeki olayların bir an önce bitmesini ve geri dönmeyi umut ediyoruz. Süre uzadıkça can sıkıntısı da artıyor. Bu iş sayesinde biraz olsun kafamızı dağıtıp, bir işe yaradığımızı hissediyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!