Buzlar şimdilik eridi

Güncelleme Tarihi:

Buzlar şimdilik eridi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

Sabah ‘‘Denizli kendisine yeni yardımcı bulsun. Karardan dönüş yok’’ diyen Futbol Federasyonu Başkanı, Denizli ile konuştuktan sonra ‘‘Hocamız rica etti. Rıza Çalımbay'ın durumu yönetimde bir daha gözden geçirilecek’’ açıklamasını yaptı.

Gergin gün

Türk futbolu dün gergin bir gün yaşadı. Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy ile Milli Takım Teknik Direktörü Mustafa Denizli arasında yardımcı antrenörlerin görevden alınmaları konusunda tırmanan kriz öğleden sonra ikilinin karşılıklı görüşmesiyle yumuşadı. Ulusoy, önce ‘‘Karardan dönüş yok’’ dedi, ardından ‘‘Çalımbay konusunu yeniden gözden geçireceğiz.’’

Denizli biliyordu

Ulusoy, sabah yaptığı açıklamada ‘‘Rıza Çalımbay ve Cem Pamiroğlu, başarısız oldukları gerekçesiyle yönetim kurulumuzca görevden alındı. Geri dönmeleri mümkün değildir. Konu Denizli'ye iletilmişti. Sonuçta bir soğuk savaşın olması da mümkün değildir. Türkiye'de 7-8 bin civarında antrenör bulunuyor. Denizli bunlar arasından yeni yardımcılar bulsun’’ dedi.

Başarı Türkiye'nin

Ulusoy, ‘‘Kısa süre sonra oynayacağımız önemli maçlar öncesinde bu tür söylentilerin çıkması, bizim başarılı olmamızı istemeyenlerin işi. Bu takımı ben çalıştırmıyorum, yönetim kurulu da çalıştırmıyor. Başarı tüm Türkiye'nin. Denizli ile TSYD'nin yemeğinde beraberdik. Sıkıntısı olduğunu dile getirmedi.’’

Federasyon onaylar

‘‘Denizli'nin sözleşmesinde, yardımcılarını kendisinin seçeceği yazıyor. Doğru, ama onları onaylamak da bizim görevimiz. O seçer, federasyon onaylar’’ diye konuşu. Denizli ise Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri'ne dikkat çekerek, ‘‘Önümüzde K.İrlanda maçı var. Dört elle görevimize devam ediyorum. İşimin başındayım’’ dedi.

Yeniden görüşülecek

Ulusoy ve Denizli öğleden sonra ise federasyonda biraraya gelip bir görüşme yaptılar. Ulusoy, görüşme sonrası yaptığı açıklamadı ise Çalımbay konusuna ılımlı yaklaşarak ‘‘Hocamız sayın Denizli rica etti. Rıza Çalımbay'ın durumunu yönetim kurulu toplantımızda bir kez daha gözden geçireceğiz’’ diye konuştu.

Onay istifa etmedi

Metin Türel'in tecrübelerinden yararlanacaklarını, bu nedenle Türel'i Federasyon Eğitim Dairesi Başdanışmanlığına getirdiklerini vurgulayan Ulusoy, Gündüz Tekin Onay'ın da görevinin başında olduğunu söyledi. Ulusoy, ‘‘Bize ulaşmış bir yazılı istifa yok. Kaldı ki, sayın Onay bana istifa etmediğini belirtti ve görevini sürdürmektedir’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!