Buz adam yeni rekor peşinde

Güncelleme Tarihi:

Buz adam yeni rekor peşinde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2002 13:58

Buz içinde kalma denemeleriyle Türkiye'de olduğu kadar, dünyada da adından sıkça söz ettiren milli maraton yüzücüsü Mehmet Gedik, 1,5 ton buz içinde 62 dakika kalarak yeni bir dünya rekoru kırmaya hazırlanıyor.

''Buz adam'' lakabıyla anılan ve geçen yıl Haziran ayında 53 dakika ile dünya rekoru kıran Gedik, Hollandalı bir girişimcinin 1 saat 1 dakika 32 saniyelik derecesini tescil ettirmesiyle, bu rekorunu Guinness Rekorlar Kitabı'na geçirememişti.

Bunun üzerine yıl içerisinde çalışmalarını hızlandıran ve 61 dakikalık rekoru kırmayı hedefleyen Gedik, Kuşadası Adaland Aquapark sponsorluğunda 16 Haziran 2002 tarihinde gerçekleştireceği rekor denemesine hazırlanıyor.

Almanya'nın Marl kentinde yıl sonunda yapılacak tesciller öncesinde, 1,5 ton buzun içine girerek 62 dakika kalmayı deneyecek olan Mehmet Gedik, yıl sonuna kadar rakiplerinin kıramayacağı bir dizirekora imza atmayı hedeflediğini belirtirken, ''Amacım dünyada ilk kezbaşlattığım bu özel dayanıklılık mücadelesinin, Guinness Rekorlar Kitabı'nda bir Türk'ün adıyla anılmasını sağlamaktır ve bunu da başaracak durumdayım'' diye konuştu.

Adaland Aquapark'ta çalışmalarını büyük bir ciddiyet ve titizlik içinde sürdüren Gedik, 16 Haziran Pazar günü noter gözetiminde uluslararası gözlemcilerin de takip edeceği rekor denemesini yapacak.

YÜZMEYE 7 YAŞINDA BAŞLADI

Buzda kalma rekorunu kırmaya hazırlanan 47 yaşındaki Mehmet Gedik, 7 yaşında yüzme sporuna başladı ve 17 yaşına kadar havuzda çeşitli başarılara imza attı. Daha sonra Maraton Yüzme Milli Takımı'na seçilenGedik, 40'a yakın müsabakaya katıldı. 1984 yılında 85 kilometrelik Anamur-Girne arasını 34 saat 40 dakika ve 37 kilometrelik Antalya-Kemer arasını da 10 saatlik sürede yüzen milli maratoncu, 4 kez de Çanakkale Boğazı'nı geçerek, adından söz ettirmeye başladı.

Sürekli olarak soğuk ve buzlu ortamlarda vücut direncini artıran Mehmet Gedik, ''buz içinde kalma'' olarak adlandırdığı branşın öncülüğünü yaparak, 29 Ekim 2001 tarihinde kırılan rekorunu geri alabilmek için yaklaşık 1 yıldır çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!