Buyurun 4 yabancıyı

Güncelleme Tarihi:

Buyurun 4 yabancıyı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 1997 00:00

Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

Hatırlayacaksınız, geçtiğimiz yıldan beri bir tartışma var. Kulüplerimiz dördüncü yabancı futbolcuyu transfer etmek için ağız birliği yaptılar. Zamanın Futbol Federasyonu Başkanı Şenes Erzik de bu konuda direndi. En büyük desteği de ben ve benim gibi Türk futbolunu ve futbolcularını düşünenlerden aldı bu konuda.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen, ‘‘Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde final oynardı, ama Şenes Erzik dördüncü yabancıya izin vermedi’’ diyerek adamı Fenerbahçe düşmanı ilan etti. O gün bu bir varsayımdı. Belki de dördüncü yabancı şansı Fenerbahçe'ye verilmiş olsaydı Ali Şen haklı çıkabilirdi. Ama bir de madalyonun tersi var tabii. Birinci Lig kulüplerimiz Şenes Erzik'in istifasıyla dört yabancıya kavuştular. Fenerbahçe, Sabin İlie'yi dördüncü yabancı olarak transfer etti. Hepimiz ne bekledik? Fenerbahçe final için aranan kanı buldu. Oysa hep beraber izledik ve üzüldük de tabii. Sabin İlie öyle Fenerbahçe'nin canına can katacak bir oyuncu hiç olmazsa şu an için hiç değil. Kaldı ki, dördüncü yabancı olan Sabin, Romanya'da Fenerbahçe'nin hayati müsabakasında Steaua Bükreş maçında ikinci yarı oyuna girdi. Ve en mühimi eleminasyonla finale daha rahat gelinebilecek UEFA Kupası'nda Fenerbahçe İstanbul'da da kötü oynayınca, Sabin İlie de bir şey yapamayınca sarı lacivertli ekibimiz elendi gitti. Buradan şunu çıkarmak istiyorum. Fenerbahçe dört yabancıyla da arzulanan sonuca varamadı. Demekki, sadece yabancı oyuncu olayı çözmüyor.

Gelelim G.Saray'a... G.Saray'ın dikkat edin, geçtiğimiz şampiyonluk yılı performansı ve mevsim başındaki süper formu Popescu'nun takıma gelişiyle noktalandı kaldı. Artı, Galatasaray dolar borcuna 7 milyon dolar daha ekledi. Ve şu anda ‘‘Popescu'yu nasıl göndeririz?’’ diye G.Saray yönetimi kara kara düşünüyor.

POPESCU’DA DEĞİŞİKLİK YOK

Popescu'nun ilk geldiği günden beri ben karşı çıktım. Futbol kariyerine değil, ancak bugünkü durumuna. Aradan epey zaman geçti, Popescu'da büyük bir değişiklik yok. Çok ağır. Şöyle bir hatırlayın. Sparta Prag maçında Galatasaray'ın yediği üçüncü golün başlangıcında Popescu topu ayağından kaçırdı ve rakibin arkasından sadece baktı kaldı, o kadar.

Gelelim Beşiktaş'a... Beşiktaş, ünlü Bulgar oyuncu Letchkov'u getirdi. Letchkov'un ününe diyecek bir şey yok. Ama geldiğinden beri Beşiktaş'a ne yaptı, Onu bilen var mı? Kaldı ki, Toshack takviye olarak alınan dördüncü yabancı Letchkov'u takıma dahi koymuyor. Trabzonspor'da ise yabancı oyuncu işi içler acısı. Bir Camarauli var. Satsan satamazsın, alsan alamazsın, atsan atamazsın. Adam ‘‘gitmiyorum’’ derse, mukavelesi de varsa ya bedava bırakacaksın, ödediğin dolarları sineye çekeceksin, ya da hapursa da köpürse de kadrona alacaksın.

En mühimi Gaziantepspor Başkanı Celal Doğan ve Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav dört yabancı konusunda en ısrarlı kulüp başkanlarıydı. Şimdi onlara da sormak isterim. Şimdi aynı fikirde ısrar ediyorlar mı?

İşin gerçeği şu. Futbol Federasyonu'nun dördüncü yabancı kararı Türk futboluna indirilmiş en büyük darbedir. Artı kulüplerimizin milyon kere milyon dolarları sokağa atılmıştır. Aklımız başımıza şimdi geldi. Onlara sormak lazım, ben ve benim gibi düşünenler dördüncü yabancının hiçbir faydası olmayacağında ısrar ederken, akılları neredeydi? Şimdi kafalarını duvara vursunlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!