Büyükşehirlerde eczanelerin ‘kotası’ doldu

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehirlerde eczanelerin ‘kotası’ doldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2013 01:19

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Genel Sekreteri Harun Kızılay, büyükşehirlerde eczanelerin kotasının dolduğuna dikkat çekti.

Haberin Devamı

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Genel Sekreteri Harun Kızılay, büyükşehirlerde eczanelerin kotasının dolduğuna dikkat çekerek, “Türkiye’de yeni düzenlemeye göre 21 bin 127 eczane olması gerekiyor ancak şu anda 24 bin 93 eczane var” dedi. Doğru hizmet sunumu anlayışı kapsamında eczalerin illere göre dağılımının orantılı olması gerektiğini belirten Kızılay, şunları söyledi:

EKONOMİYİ OLUMSUZ ETKİLEDİ

“Son yıllarda özellikle büyükşehirlerde eczane sayısında ciddi artış yaşandı. Bu durum, eczane ekonomilerine olumsuz yansıdı. Geçen yıl mayısta düzenlenen Eczaneler ve Eczacılar Hakkında Kanun ile her 3 bin 500 kişiye bir eczane olacak şekilde bir planlama yapılacağı bildirdi. Ama Türkiye’de mevcut duruma baktığımızda, büyük dengesizlikler söz konusu. Yeni düzenlemeye göre 21 bin 127 eczane olması lazımken, şu anda 24 bin 93 eczane var. Dolayısıyla bizim 5 bin 213 tane fazlamız var. Bunun dışında 2 bin 247 eczane açılabilecek yer var. Fazlalık, büyükşehirlerde yoğunlaşmış durumda.

Haberin Devamı

ANKARA İKİNCİ SIRADA

En çok İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Konya’da eczanelerin yoğunlaştığını aktaran Kızılay, “28 Ocak 2013 tarihli TÜİK nüfus bilgisi baz alınarak hesap yapıldığında, İstanbul’da bin 290, İzmir’de 614, Ankara’da 604, Bursa’da 110 ve Konya’da 146 eczanenin fazla olduğu” bilgisini verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!