Büyükşehir'den vatandaşa büyük kolaylık

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehirden vatandaşa büyük kolaylık
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2016 14:57

Büyükşehir'den vatandaşa büyük kolaylık

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - BÜYÜKŞEHİR Belediyesi'nin hayata geçirdiği örnek proje ile Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ilçe belediyeleri sınırları içerisinde herhangi bir yapı için kapı numarası almak isteyen vatandaşlar artık Büyükşehir Belediyesi'ne gelmek zorunda kalmayacak. Kapı numarası alacak vatandaşların kendi ilçe belediyelerine başvurmaları yeterli olacak.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından geliştirilen proje ile Akkışla, Bünyan, Develi, Felahiye, Özvatan, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Sarız, Tomarza, Yahyalı ve Yeşilhisar sınırları içerisindeki bir yapı için kapı numarası alacak kişiler Büyükşehir Belediyesi'ne kadar gelmeden kendi ilçe belediyelerine ilgili evraklar ile başvurarak kolay bir şekilde kapı numarası talebinde bulunabilecek. İlçe belediyeleri internette kendilerine açılan sitede kullanıcı adı ve şifre ile bu bilgileri online olarak Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne iletebilecek. Yapılan talepler anında Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde bu konu ile ilgili görevlendirilmiş kişilerin ekranına düşecek ve görevli personeller gerekli incelemeleri yapıp bilgilerde eksiklik ya da yanlışlık var ise eksiklerin tamamlanması için ilçe belediyesindeki personel ile online olarak sistem üzerinden haberleşecek. Tüm bilgilerin doğru olması halinde ise gerekli işlemler yapılarak onaylanacak. Ayrıca onaylanan başvurular için kişiye sistem tarafından otomatik olarak SMS gönderilerek başvuru sonucundan kişinin haberdar olması sağlanacak.

Bu kolaylıkların yanı sıra ilçe belediyesine başvuran kişilerin Adres Beyan Formu'nu almak için tekrar ilçe belediyesine gitmesine de gerek olmayacak. Uygulamaya konulan proje ile numara talebinde bulunan vatandaşlar ve numara kontrolü yapmak isteyen kurum ve kuruluşlar gerekli bilgiler ile talepleri online olarak http://cbs.kayseri.bel.tr/TalepSorgulama.aspx adresinden sorgulayabilecek. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!