Büyükşehir’den kimsesiz çocuklara para yardımı

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir’den kimsesiz çocuklara para yardımı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2016 01:00

Büyükşehir Belediye Meclisi, çocuk koruma evlerinde kalan kimsesiz çocuklara nakit yardım ve toplu taşıma kartı verilmesini kararlaştırdı.

Haberin Devamı

Oybirliğiyle alınan kararla kimsesi bulunmayan ilkokul öğrencilerine aylık 150, ortaokula 170, lise grubuna 190 TL yardımda bulunulacak. Her öğrenciye aylık 60 lira da Ankarakart ücreti verilecek. Rakamları, ‘komik’ olarak değerlendiren CHP grubu, bahsi geçen rakamlara 50 TL daha ilave edilmesi önerisinde bulundu. Oturumu yöneten Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e sormadan karar alamayacağını belirterek önümüzdeki ay ortak bir önergeyle artırma yapabileceklerini söyledi.

YAKALANAN KÖMÜR YOKSULA

Meclis, kaçakla mücadelede yakalanan kömürlerin BELKO’ya teslim edilerek muhtaçlara dağıtılmasını, emanete alınan sahipsiz simit camekanlarının Halk Ekmek’e, sahipsiz işporta ve seyyar mallarının da Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na devredilerek muhtaç ve yoksullara ulaştırılmasını da oybirliğiyle kararlaştırdı.

Haberin Devamı

HİSSELER ANFA’YA DEVREDİLDİ

Valilik tarafından Anadolu Köy korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu’na tahsis edilen Beştepe’deki 3 katlı binanın Büyükşehir tarafından onarılması ve federasyona bir adet araç verilmesi yönündeki AK Parti’nin önergesi de oybirliğiyle kabul edildi. Öte yandan Ayus Elektronik Yazılım şirketinin hisselerinin ANFA’ya devrine ilişkin Başkanlık Yazısı ise CHP ve MHP’nin ret vermesinin ardından oy çokluğuyla kabul edildi.

Büyükşehir’den kimsesiz çocuklara para yardımı

Tüm parti gruplarının ortak bildirisiyle İstanbul’daki hain terör saldırısını kınayan Büyükşehir Belediye Meclisi, şehit olanlar için saygı duruşunda bulundu.

BAKMADAN GEÇME!