Büyükşehir’den 30 ilçeye 25.7 milyon liralık temizlik desteği

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir’den 30 ilçeye 25.7 milyon liralık temizlik desteği
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2017 13:45

Büyükşehir’den 30 ilçeye 25.7 milyon liralık temizlik desteği

Haberin Devamı

Büyükşehir'den 8 ilçeye 24 anahtar

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, 30 ilçe belediyesinin temizlik hizmetlerine katkı sağlamak amacıyla satın aldığı araçların ilk 24'nü, 8 ilçeye teslim etti. CHP ve AK Partili belediye başkanlarına araçların anahtarlarını veren Kocaoğlu, "Ben 13 yılık belediye başkanlığı döneminde özellikle ayrım yapmamaya, adil davranmaya çok aşırı özen gösterdim" dedi.
Bugüne kadar ilçe belediyelerine çöp kamyonu ve yol süpürme araçlarından oluşan 149 adet temizlik aracı, 38 bin adet çöp konteyneri ve 1000 adet moloz konteyneri hibe eden Büyükşehir Belediyesi, bu kez de 90 temizlik aracını 30 ilçe belediyesine hibe etmek için 25 milyon 758 bin TL'ye satın aldı. Araçların dağıtımına İzmir’in güney bölgesinde bulunan Kemalpaşa ilçesinden başlandı.
Kemalpaşa'da düzenlenen törende konuşan CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kendisinin 397 yılla yargılandığı 129 sanıklı davadan çıkan beraat kararı hakkında konuştu. Kocaoğlu, "Altı yıl süren zorlu süreç sonunda 27 Şubat Pazartesi günü Mahkeme'de beraat ettik. İzmir'de yaşayan hangi siyasi partiden hangi etnik kökenden hangi bölgeden olursa olsun bütün İzmirli hemşehrilerimiz 6 yıllık süre içinde bize inandılar; güvendiler ve bizi ayakta tuttular. Onların hepsine tekrar teşekkür ediyorum. Desteklerinden ötürü huzurlarında saygıyla eğiliyorum. Belediyedeki mesai arkadaşlarıma da zorlu süreçte hizmetlerin aksamaması için özveride bulunduklarından dolayı teşekkür ediyorum. Beraat kararından sonra Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumuhriyet Halk Partisi İl Başkanı, MHP İl Başkanı ve bütün partilerden milletvekillerimiz, dostlar, arkadaşlar aradılar. Geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Onlara da huzurunuzda sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.
Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi ile merkezi hükümet, merkezi hükümet ile büyükşehir ve ilçe belediyelerinin etle tırnak gibi olduğunu söyledi. Herkesin amacının İzmirlilerle hizmet etmek olduğunu belirten Kocaoğlu, "Biz merkezi hükümetten aldığımız güç, yetki ve kaynaklarla ilçe belediyelerimizle uyumlu ve eş güdümlü olarak hemşehrilerimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Ben 13 yılık belediye başkanlığı döneminde özellikle ayrım yapmamaya, adil davranmaya çok aşırı özen gösterdim. Daha önce de 35 milyon TL maliyeti olan araçları ilçe belediyere dağıttık. Bugün de 90 adet, her ilçeye 3 adet olmak üzere temizlik aracı dağıtıyoruz. Dağıtımına başlanan araçların toplam bedeli 25 milyon 758 bin lira. Bugün İzmir'in güney bölgesindeki araçları dağıtıyoruz. Diğer 22 ilçeye önümüzdeki günlerde dağıtacağız" dedi.
İzmir il sınırları içindeki 30 ilçeye hizmet götürdüklerine dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, altyapı eksiklerinin tamamlamak için samimiyletle, aklın ve bilimin rehberliğinde, projeleri doğru öncelik sırasıyla, stratejik plan doğrultusunda yapmaya çalıştıklarını söyledi. Kocaoğlu "Hayali işler peşinde koşmuyoruz. Projeleri gerçekleştirip, İzmirlilerin yaşam standartını yükselmek, kenti kalkındırmak için çalışıyoruz. Projelerin öncelik sıralamasının yanlış olduğu konusunda hiç eleştiri almadık. Başkanlığım döneminde ilk 5 yıl 2 milyar TL, ikinci 5 yıl 4.5 milyar TL, üçüncü 5 yılın ilk 3 yılı da 5 milyar TL yatırım yaptık. Üçüncü beş yılın sonunda 8 milyar yatırıma ulaşacağız. Bunu tasarruf, kentin, belediyenin olanaklarını doğru kullanarak, ilçe belediyelerin ihtiyaçlarıa koşarak, projelerine destek olarak sağlıyoruz. Ekonomik durumu sıkışık oldğu için bugünlerde proje destekleri durdurduk. İlk rahatlamada destek devam edecek. 13 yıldır hemen hemen sadece İzmir'in altyapı ihtiyacını karşılıyoruz. Kentin en az 30-40 yıllık dönemini, geleceğini kurtarmaya çalışıyoruz. Temiz hava, temiz su, temiz toprağı hedefledik. Arıtma, su-kanal bunlar yüzde 90-95 oranında bitecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi iyi bir işletmeye dönüşecek. Ulaşım, raylı sistem, vapur, metro gibi sıfırdan yatırımların bütçedeki payı azalacak. İşletme, kentin tanıtımı, turizm, tarım sektörünün gelişmesine daha büyük katkılarda bulunacak. Çevre yatırımlarında bugün Türkiye'ye örnek belediyeyiz. Eksiklerimiz de var. Bir türlü katı atık bertaraf tesisinin yerini bulup, gerçekleşterimedik. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda çalışmalarımız iyi yolda. İnşallah ÇED raporu alığında bu yatırımı da en kısa zamanda gerçekleştireceğiz" diye konuştu.
Türkiye'nin üzerinde oyunlar oynanmaya çalışıldığını, 15 Temmuz'de bunun görüldüğünü, bugün ise Suriye'de yaşandığını belirten Kocaoğlu, terörün amip gibi çoğalarak çeşitli isimler altında Türkiye'de faaliyetlerde bulunduğunu söyledi. Kocaoğlu, "Bunun çaresi, 80 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına aynı nazardan bakarak, kol kola girerek, birlik ve beraberliği güçlendirmektir. Bu şekilde başımızdaki belalardan kurtulmak zorundayız. Ben tüm hemşehrilerimze birlik ve beraberlik, ülkenin, vatanın bölünmez bütünlüğü için çağrıda bulunuyorum. Biz ne kadar kenetlenirsek, ne kadar birlik içinde durursak, ülkemiz üzerinde oynanacak oyunları o kadar az hasarla bertaraf ederiz. Buna ihtiyacımız var. Buna gelecek kuşaklar için ihtiyacımız var. Herkesi dayanışma içinde olmaya çağırıyorum" dedi.
Kemalpaşa Belediye Başkanı AK Partili Arif Uğurli ise yaptığı konuşmada İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de desteği ile Kemalpaşa ilçesindeki temizlik araçları filosunun yaşını 20 - 25 yaştan 5 yaşa düşürdüklerini söyledi. Uğurli, "1.5 sene önce 2 araç almıştık. Bugün 3 aracı daha filomuza ekliyoruz. Kemalpaşa Belediyesi'nin aldıkları ve Büyükşehir'in katkısı ile filomuzun 20-25 yaş ortalamasını 5 yaşa getirdik. Kemalpaşalılara daha iyi hizmet vereceğimiz için teşekkür ediyorum. Davaya ilgili ise geçmiş olsun dileklerimi iletiriyom. Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin" diye konuştu.
Kemalpaşa Kaymakamı Kemal Kızılkaya ise çevreye saygılı, bireyin yaşam konforunu yükselten hizmetlerin artarak devam etmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Kızılkaya, "Kamu yönetimi yapmak, yönetici olmak bu ülkede zor. Ama bundan daha da zoru siyaset yapmak ve çözüm üretmektir. Yerel yöneticilerin ortaya koyduğu güzel icraatlar halkımızın hayat konforunu yükseltiyor. Güzel işlere imza attıklarını görmek bizi mutlu ediyor. Emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanımız'a hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Törende konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurli, Ödemiş Belediye Başkanı AK Partili Mahmut Badem, Tire Belediye Başkanı CHP'li Tayfur Çiçek, Bayındır Belediye Başkanı CHP'li Ufuk Sesli, Selçuk Belediye Başkanı AK Partili Zeynel Bakıcı, Beydağ Belediye Başkanı CHP'li Vasfi Şentürk ile Torbalı Belediye Bakanvekili Yener Ülker ve Kiraz Belediyesi'nden aracı teslim almaya gelen yetkili Ali Turna'ya 3'er temizlik aracının sembolik anahtarlarını verdi. Belediye başkanları daha sonra çöp konteyneri yıkama aracı, vidanjör ve moloz taşıma konteynerinden oluşan 3 aracı teslim aldı. Belediye başkaları Kocaoğlu'na teşekkür etti.

Utku BOLULU / İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!